PKK karakol bastı iddiası

PKK'ya yakın bir internet sitesinde yer alan Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde karakol baskınında bir askerin şehit olduğu iddiasına Vali Mustafa Kıraç'tan açıklama geldi. Vali, iddiaların doğru olmadığını açıkladı.PKK'NIN İDDİASITerör örgütü PKK'nın Lice'dek

PKK karakol bastı iddiası

PKK'ya yakın bir internet sitesinde yer alan Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde karakol baskınında bir askerin şehit olduğu iddiasına Vali Mustafa Kıraç'tan açıklama geldi. Vali, iddiaların doğru olmadığını açıkladı.


PKK'NIN İDDİASI


Terör örgütü PKK'nın Lice'deki olaylara misilleme olarak Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde bir karakola saldırıda bulunduğu iddia edildi. Hani'deki Kayacık Karakoluna düzenlenen saldırıda, karakolda görevli bir askerin şehit düştüğü belirtildi.


Saldırıyla ilgili açıklamayı, PKK'nın askeri örgütlenmesi olan Halk Savunma Güçleri'nin (HPG) Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) yaptı. HPG-BİM, açıklamasında, "28 Haziran günü Amed'in Lice ilçesi Hêzan (Kayacık) köyünde yapılan karakol inşaatını protesto eden halka ateş açan ve Medeni Yıldırım isimli Kürt gencini katleden ve 9 kişiyi yaralayan işgalci TC ordusuna yönelik gerillalarımız tarafından bir misilleme eylemi gerçekleştirilmiştir. 3 Temmuz günü Amed'in Hani ilçesinde bulunan Hegasor karakoluna yönelik gerçekleştirilen eylemde 1 asker öldürülmüştür" denildi.


VALİ'DEN YALANLAMA GELDİ


Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, PKK'lıların Hani İlçesi'ne bağlı Topçular Jandarma Karakolu'na saldırı düzenlediği ve 1 askerin şehit olduğu haberlerini yalanladı.
PKK ile aynı çizgide yayın yapan internet siteleri, terör örgütünün Lice olaylarına misilleme olarak dün gece Hani İlçesi'ne bağlı Topçular Köyü Jandarma Karakolu'na saldırdığı ve 1 askerin şehit edildiği haberini verdi. Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, söz konusu iddiaları yalanlayarak, karakola ne saldırı düzenlendiğini ne de şehit verildiğini belirterek, "Saldırı ve şehit haberi yalandır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem