PKK haraca başladı !

Çözüm sürecini akamete uğratmaya çalışan terör örgütü PKK’nın yeni bir stratejisi ortaya çıktı. Jandarma ve emniyet tarafından ortaklaşa hazırlanarak Başbakanlık, İçişleri, MİT ve Genelkurmay’a gönderilen terör raporunda, PKK’nın yeni hedefinin geçici köy

PKK haraca başladı !
Çözüm sürecini akamete uğratmaya çalışan terör örgütü PKK’nın yeni bir stratejisi ortaya çıktı.
 
Jandarma ve emniyet tarafından ortaklaşa hazırlanarak Başbakanlık, İçişleri, MİT ve Genelkurmay’a gönderilen terör raporunda, PKK’nın yeni hedefinin geçici köy korucularına silah bıraktırmak olduğu belirtiliyor. Korucuların sürekli olarak tehdit edildiği, en fazla baskının Şırnak, Diyarbakır, Van, Bingöl ile Kasrik beldesinde yapıldığı ifade ediliyor. Ayrıca örgütün silah bırakmayan koruculara 20 ile 40 bin lira arasında haraç kestiği vurgulanıyor.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından ortak hazırlanan raporda, terör örgütü PKK’nın son dönemde bölgede yaptığı bazı girişimlere yer veriliyor. Bu kapsamda öncelikli olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) asayiş birimlerinin kurulması, işadamlarının haraca bağlanması, her aileden bir çocuğun dağa çıkarılması için ailelere yapılan baskılar öne çıkıyor. Ayrıca çocuğunu örgüte vermeyen ailelerden de vergi adı altında yüklü miktarda haraçlar alındığına dikkat çekiliyor.
 
Söz konusu raporda örgütün yeni eylem planları da ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Bu çerçevede PKK’nın sınırlardan rahatlıkla giriş çıkış yapmak için geçici köy korucularına (GKK), tehdit ve şantaj yaptığının altı çiziliyor. Örgütün bu eylemler için Özgür Tatvan, Kendal Glord, Saadettin Dede ve Geli kod isimli teröristleri görevlendirdiği, bu kişilerin bazı köy korucularını bir araya getirerek, maaşlarını örgüte vermeleri ve en kısa sürede silah bırakmaları yönünde tehditlerde bulunduğu kaydediliyor.
 
Ayrıca örgütün talimatlarını bilfiil yerine getirmeyen korucu ve ailelerine ilişkin de adam kaçırma, tehdit, öldürme, kundaklama ve saldırı tarzı eylemlerin olabileceği yönünde güçlü istihbaratlar da rapora girdi. Bu kapsamda da örgütün geçici köy korucuları arasında yer alan, Haşim K., Fevzi K., İdris Ç., Celal T., Emirkan V., Salih G., Kinyas K., İbrahim K., Osman K. ve Şeref O. gibi isimlerle ilgili olarak istihbari bilgiler topladığı ve bu kişilerle ilgili eylem hazırlığı içerisinde olduğu vurgulandı. Ayrıca örgütün silah bırakmayan koruculara 40 bin liraya kadar haraç kestiği de rapordaki dikkat çeken bir başka nokta.
 
ÖRGÜTÜ DEŞİFRE EDEN KORUCULAR HEDEFTE
 
İrfan Amed ve Tahir Kılıç kod adlı teröristler arasında geçen konuşmada, kendileri hakkında güvenlik güçlerine bilgi veren koruculardan birkaçının yakalanması gerektiği talimatı veriliyor. Yaşar kod adlı Yusuf Şek ile İrfan Amed kod adlı terörist arasında geçen konuşmada da kendileri hakkında bilgi veren korucuların vurulması gerektiği ve bu konunun da derhal Doktor Bahoz kod adlı Fehman Hüseyin’e intikal ettirilmesi isteniyor. Raporda ayrıca örgütün son dönemde inşa etmeye başladığı mezarlıklarla ilgili Şırnak merkez, Koçbeyi köyü ve çevresinden sadece ağustos ayında 20 bin lira para toplandığı aktarılıyor. Bu paranın da Besta bölge sorumlusu Rubar kod adlı teröriste teslim edildiği belirtiliyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler