PKK Hakkari'ye bez parçası astı

KCK gözaltılarındaki bazı avukatların bürolarında esnaftan para toplandığına ilişkin makbuzların bulunduğu iddia edildi. Polis 6 delil KCK klasörünü savcılığa gönderdi.KCK’ya yönelik operasyonda gözaltına alınan bazı avukatların bürolarında, KCK’nın “devr

PKK Hakkari'ye bez parçası astı

KCK gözaltılarındaki bazı avukatların bürolarında esnaftan para toplandığına ilişkin makbuzların bulunduğu iddia edildi. Polis 6 delil KCK klasörünü savcılığa gönderdi.

KCK’ya yönelik operasyonda gözaltına alınan bazı avukatların bürolarında, KCK’nın “devrim vergisi” adı altında esnaftan para topladığına ilişkin makbuzların bulunduğu iddia edildi.

Savcılık tarafından sorgulanacak olan avukatlara, esnaflardan toplandığını gösteren bu paraların ‘kim tarafından ve ne amaçla tahsil edildiğinin’ sorulacağı belirtildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada, iddia edilen bu para makbuzlarının gözaltına alınan avukatların bürolarında bulunduğu belirtildi.

İddiaya göre bu makbuzların üzerinde ‘Devrim vergisi’ yazıyor ve Mahmutpaşa, Esenler, Aksaray gibi semtlerde ticaret yapan kişilerden toplandığına ilişkin ibarelerin yer aldığı belirtiliyor.
KCK’ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 42’si avukat olmak üzere toplam 46 şüphelinin bugün adliyeye çıkarılacağı ifade edildi.

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirilecek olan şüphelilerle ilgili olarak adliyede hazırlık yapıldı. 46 şüpheliyi sorgulayacak savcılar belirlendi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de savcılığa, hazırladığı 6 delil klasörünü gönderdi.

Savunmayı engellemek için baskın
BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, “Bu soruşturma yasalarla, uluslararası sözleşme ve ilkelerle korunma altına alınan savunma hakkına karşı savunmayı zayıflatmak ve bitirmek için yapılmaktadır.

Adalet herkes için olmalıdır” dedi.
Beştaş, KCK operasyonları çerçevesinde çok sayıda avukatın gözaltına alınmasıyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: “Avukatlardan, Asrın Hukuk Bürosunda mesleklerini yürütürken, İmralı’da müvekkilleriyle yaptıkları görüşmelerinin hesabı sorulmak istenmektedir.

Asrın Hukuk Bürosu avukatlarının müvekkilleriyle yaptıkları görüşmeler hiçbir hukukla izah edilemeyecek kadar her ayrıntısıyla izlenmektedir. Her görüşme hakkında da soruşturmalar açılmasına rağmen, Başbakan’ın talimatları doğrultusunda operasyona dönüştürülerek yeni bir soruşturma başlatılması her şeyden önce hukuk tanımazlıktır.”

Beştaş, şunları kaydetti: “47 avukatın bir günde gözaltına alınması dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen, akıllara durgunluk verir cinsten bir hukuk skandalıdır. Karalama kampanyaları düzenleyenler, sıra kendilerine, kendi savunma haklarına geldiğinde yanlarında avukatlardan başka kimseyi bulamayacaklardır. Bu soruşturma yasalarla, uluslararası sözleşme ve ilkelerle korunma altına alınan savunma hakkına karşı savunmayı zayıflatmak ve bitirmek için yapılmaktadır.”

PKK flaması indirildi
HAKKÂRİ’de kimliği belirsiz kişiler tarafından kentin en işlek caddesine asılan PKK flaması polis tarafından indirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem