PKK çocukları kullanıyor !

Meclis'in, çocukları korumaya yönelik demokratik adımları terör örgütü PKK'yı rahatsız etti.ÇOCUK SAYISI YÜZDE 50 ARTTI! Emniyet'in 15 ayrı ilde yaptığı araştırmaya göre, 'taş atan çocuklar yasası' yürürlüğe girdikten sonra PKK, şehir merkezlerinde özelli

PKK çocukları kullanıyor !

Meclis'in, çocukları korumaya yönelik demokratik adımları terör örgütü PKK'yı rahatsız etti.

ÇOCUK SAYISI YÜZDE 50 ARTTI!
Emniyet'in 15 ayrı ilde yaptığı araştırmaya göre, 'taş atan çocuklar yasası' yürürlüğe girdikten sonra PKK, şehir merkezlerinde özellikle 16-17 yaşından küçük çocukları sokağa sürmeye başladı. Zaman'ın haberine göre; Eylemlerde kullanılan çocuk sayısı yüzde 50 arttı. Olaylarda, ısrarla daha önce savcılar tarafından serbest bırakılan çocuklar kullanılıyor. Son dönemde gözaltına alındıktan sonra tutuklananların yüzde 40'ı bu durumdaki çocuklar. Amaç ise gözaltı ve tutuklamaları artırarak, demokratikleşme yolunda yapılan düzenlemeden geri adım atılmasını sağlamak.

Terör örgütü tarafından çocuk ve gençlerin en fazla kullanıldığı şehirlerde Hakkâri ve Şırnak ilk sırada bulunuyor. Onları, Mersin ve İstanbul takip ediyor. Saha çalışması, eylemlerde molotofkokteyli kullanımının yüzde 300, patlayıcı madde kullanımının yüzde 500, havai fişek kullanımının ise yüzde 600 artış gösterdiğini açığa çıkardı. PKK, çocukları ilk etapta araç yakma ve motolofkokteyli atma gibi küçük eylemlerde kullanıyor. Sonraki süreçte ise dağ kadrosuna katılım geliyor.

Terörle Mücadele Kanunu'nda, 2010 yılında yapılan değişiklikle 15 yaşından büyük çocukların da çocuk mahkemelerinde yargılanmasının yolu açılmıştı. Taş atan çocuklar yasasıyla, bu suçlarda ceza artırımına yönelik hükümlerin, çocuklar için uygulanmaması sağlanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler