PKK cephaneliği darmadağın

Siirt ve Bingöl’de PKK’ya yönelik operasyonlarda 9 terörist sağ olarak yakalanırken, patlamaya hazır plastik bombalar, el bombaları, çok sayıda silah, 25 roketatar mermisi, mayın ve mermi ele geçirildi.Siirt Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât ekipleri ile 3’ü

PKK cephaneliği darmadağın

Siirt ve Bingöl’de PKK’ya yönelik operasyonlarda 9 terörist sağ olarak yakalanırken, patlamaya hazır plastik bombalar, el bombaları, çok sayıda silah, 25 roketatar mermisi, mayın ve mermi ele geçirildi.

Siirt Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât ekipleri ile 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı’na bağlı ekipler 29 Kasım’da, Çaçi Dağı eteklerinde bulunan ve Eruh’a bağlı Kuşdalı ile Eruh’a bağlı Yankıses köylerinde belirlenen adreslere ve 10 sığınağa operasyon düzenledi.

Operasyonda PKK’ya ait 25 adet roketatar, 1 adet el bombası, 400 gram plastik patlayıcı, 1 adet mayın, bomba yapımında kullanılan malzemeler, yaşam malzemesi, bol miktarda örgütsel içerikli doküman ele geçirildi. 30 Kasım’da Bingöl Emniyet Müdürlüğü’nün il merkezi ve kırsalda yaptığı operasyonlarda ise 2 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, l0 Kalaşnikof silah şarjörü, 2 tabanca, 3 tabanca şarjörü, 50 mermi, 1 menşei belli olmayan otomatik silah, 1 menşei belli olmayan otomatik silah şarjörü, 18 menşei belli olmayan otomatik silah fişeği, 4 DM-41 model Alman menşeli el bombası, 2 RGD-5 model Rus menşeli el bombası, 2 F-l model Rus menşeli el bombası, 2 F-1 fünye gövdeli el yapısı el bombası, 3 pakette yaklaşık 1 kilogram ağırlığında plastik patlayıcı (LOT ibareli ambalajlar içerisinde), 1 tadilat yapılmış cep telefonu, el telsizi ve aparatları, mikrofonlu büyük telsiz, 1 üzerine tadilat yapılmış kablo irtibatlı el telsizi, 30 metre uzunluğunda kablo, l0 seri ve birbirine bağlı pil, 12 kalem pil, 2 çakı, 1 kutu silah yağı, 3 cep telefonu, radyo, dürbün, fotoğraf makinesi, tıbbi malzeme, örgütsel kitap ve çeşitli kıyafetler ele geçirildi. Her iki operasyonda 2’si Suriyeli toplam 9 PKK’lı gözaltına alındı. Hakkâri’de de PKK’nın büyük kentlerde eylemlerde kullanmaya hazırlandığı 4.5 kilo A-4 plastik patlayıcı ele geçirildi. Patlayıcılarla ilgili 4 kişi gözaltına alınırken, kentte bombalı eylem hazırlığında olan şüphelilere yönelik başka operasyonda ise 14 kişi yakalandı, 7’si tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem