PKK cenazelerinde BDP ayrıntısı

 Hakkari Valisi Türker, PKK saldırısında ölen üniversiteli Zeki Yeşil'in ailesinin cenazeyi BDP'ye vermeyerek örgütün propaganda yapmasına müsada etmediğini söyledi. Türker, BDP ve PKK'nın cenazeleri zorla aldığını kaydetti.BDP'lilerin Hakkari kent merkez

PKK cenazelerinde BDP ayrıntısı

 

Hakkari Valisi Türker, PKK saldırısında ölen üniversiteli Zeki Yeşil'in ailesinin cenazeyi BDP'ye vermeyerek örgütün propaganda yapmasına müsada etmediğini söyledi. Türker, BDP ve PKK'nın cenazeleri zorla aldığını kaydetti.

BDP'lilerin Hakkari kent merkezindeki PKK saldırısında öldürülen 21 yaşındaki gencin cenazesini alıp, propaganda gösterisine çevirme planını, gencin ailesi bozdu. Hakkari Valisi Muammer Türker, baskıya rağmen gencin ailesinin cenazeyi vermediğini açıkladı.

Vali Türker,19 Ocak'ta Hakkari'deki patlamada ölen Çanakkale 18 Mart Üniversitesi öğrencisi Zeki Yeşil'in cenazesini BDP'lilerin istediğini, ancak ısrarlı baskıya rağmen ailenin direnerek cenazeyi vermediğini söyledi. Vali Türker şöyle konuştu: "Bölgede BDP cenazeleri zorla alıyor. 19 Ocak'ta üniversite öğrencisi bir çocuk hayatını kaybetti. O çocuğun ailesi terör örgütüne yakın durmayan insanlar. Örgüte vermediler ve kendileri kendi usullerine göre gömdüler. Herkes böyle direnemiyor. Onların arkasında güçlü bir aile bağı var direndiler. Orada adam istemese de vermek zorunda kalıyor. Uludere'de mesela cenazenin üstüne sarı-kırmızı-yeşil şeyler attılar ya onlar normalde örgüte destek vermeyen insanlar değil. Onu yapmak zorunda kalıyor."

Bölgede ciddi bir taziye kültürü olduğuna dikkat çeken Vali Türker, teröristlerin cenazelerindeki kalabalık hepsinin terör eylemlerine destek veren kişiler olmadığını belirtti. Türker, bölgede taziye çok önemli olduğu için tüm cenazelere katılımın fazla olduğunu, BDP ve terör örgütünün bunu güç gösterisine çevirmeye çalıştığını anlattı.

HEP GARİBAN AİLELERİN ÇOCUKLARI

Vali Türker, "Eskiden biraz korku vardı terörist cenazesini aileler sahiplenemiyordu. Bugün o korku gittiği için sahiplenmeleri normaldir. Sahiplenmemeleri anormal, kendi çocuğu. Onun için cenazelerde gördüğünüz kalabalık gösterge değil" dedi. Terörist cenazelerinin hep fakir ailelerden çıktığına da dikkat çeken Vali Türker, şunları söyledi: "Bir tane gariban olmayan fakir olmayan ailenin çocuğunun cenazesinin geldiğini görmedim" dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN TAZİYE İÇİN ARAMIŞTI

Hakkari Bulvar Caddesi'nden polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatılan plastik patlayıcı sonucu 3'ü polis 28 kişi yaralanmış, 21 yaşındaki üniversite öğrencisi kurtarılamamıştı. BDP yönetimi patlama için "iyi çocukların işi" açıklamasını yaparken, saldırının PKK tarafından yapıldığı tespit edilmişti. Üniversiteli genç Güzeldere köyünde ailesi tarafından sade bir törenle toprağa verilirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da baba Faysal Yeşil'i telefonla arayarak taziyelerini iletmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler