PkK BDP buluşması tesadüf değil

 Kamuoyuna 'yol kesme' olarak yansıtılan BDP'li 9 milletvekili ile teröristlerin Şemdinli'deki buluşmasının planlı olduğu ortaya çıktı.        Karar, buluşmadan iki gün önce alındı. Güvenlik güçlerinin takibine yakalanmamak için görüşme KCK militanları ta

PkK BDP buluşması tesadüf değil

 

Kamuoyuna 'yol kesme' olarak yansıtılan BDP'li 9 milletvekili ile teröristlerin Şemdinli'deki buluşmasının planlı olduğu ortaya çıktı.     

 

 

 

Karar, buluşmadan iki gün önce alındı. Güvenlik güçlerinin takibine yakalanmamak için görüşme KCK militanları tarafından organize edildi. Savcılık, vekillerle teröristlerin kucaklaşmasıyla sona eren olayla ilgili inceleme başlattı.

 

Barış ve Demokrasi Parti'li (BDP) 9 milletvekilinin Şemdinli'de teröristlerle kucaklaşması kamuoyunda tepkiyle karşılanırken, olayın ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. İddiaya göre, aralarında Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'ın da bulunduğu BDP'li milletvekilleri özellikle teröristlerle buluşmak için bölgeye gitti. Karar, buluşmadan iki gün önce alındı. Güvenlik güçlerinin takibinden kurtulmak için görüşmenin bütün safhaları KCK/PKK'lı militanlar tarafından organize edildi. Güvenlik güçleri, terör örgütünün BDP'lilerle buluşup propaganda yapacağını değerlendirerek heyeti önce bölgeye sokmadı. Ancak milletvekillerinin itirazı ve Anayasa'daki seyahat özgürlüğüyle ilgili maddeleri hatırlatarak ısrar etmeleri üzerine izin verildi. Böylece vekillerle teröristlerin görüşmesi gerçekleşti. Van Cumhuriyet Başsavcılığı, buluşmanın 'yol kesme' eylemine benzemediğini belirterek olayla ilgili inceleme başlattı.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler