PKK bağlantılı çete çökertildi

Ak Parti Trabzon Milletvekili Eski Bakan Faruk Özak ve yine Trabzonlu olan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay gibi önemli isimlerle makamını kullanarak tanışan ve bu isimlerle samimi olduğunu söyleyerek kendisine çevre kazandıran  Mersin Spor Ad

PKK bağlantılı çete çökertildi

Ak Parti Trabzon Milletvekili Eski Bakan Faruk Özak ve yine Trabzonlu olan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay gibi önemli isimlerle makamını kullanarak tanışan ve bu isimlerle samimi olduğunu söyleyerek kendisine çevre kazandıran  Mersin Spor Adamları Derneği Genel Başkanı Aydın Oğuz , PKK bağlantılı kaçakçılıktan tutuklandı.

Mersin ve İstanbul'da polisin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda, Avrupa ülkelerine gönderilmek üzere hazırlanmış 50 kilo kokain ile 50 kilo eroin ele geçirilirken, olayla ilgili 2'si İtalyan, 1'i İsviçre vatandaşı olmak üzere 8 kişi tutuklandı. Şüphelilerden İsviçre vatandaşı olan Memiş Fankhauser'in PKK ile bağlantılı olduğu ve bir süre önce Kuzey Irak'tan Türkiye'ye giriş yaptığı ortaya çıktı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uluslararası uyuşturucu kaçakçılarına yönelik sürdürdüğü çalışma kapsamında, Ortadoğu ve Güney Amerika ülkelerinden getirilen uyuşturucunun, Türkiye üzerinden Avrupa'ya götürüleceği bilgisine ulaştı. Suç örgütünü takibe alan polis, geçen hafta İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği operasyonda 2'si İtalyan 4 kişiyi, beraberinde 50 kilo eroin ile yakaladı. 4 şüpheli İstanbul'da tutuklandı. Elde edilen bilgiler doğrusunda Mersin'de takibe alınan şüphelilerin içinde bulunduğu otomobil de yakalandı. Otomobilin gizli bölmelerinde yapılan aramada 50 kilo kokain ele geçirilirken İsviçre vatandaşı Memiş Fankhauser, Spor Adamları Derneği Genel Başkanı Aydın Oğuz, Mehmet Tekin ile Hidayet Özdemir gözaltına alındı. Fankhauser'in, terör örgütü PKK ile ilişkisinin olduğu ve bir süre önce Kuzey Irak'tan Türkiye'ye giriş yaptığı ileri sürüldü. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan 4 şüpheli ifadelerinin ardından sevk edildikleri Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10'uncu Maddesi'yle görevli Adana'daki Nöbetçi Mahkemece tutuklandı.

Mersin'deki operasyonda yakalanarak tutuklanan bar işletmecisi Spor Adamları Derneği Genel Başkanı Aydın Oğuz, 2011 yılındaki sahte içki operasyonuna karışmıştı. Mersin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada 15 yıl hapis istemiyle tutuksuz yargılanan Aydın Oğuz'un, spor derneğindeki görevi nedeniyle spor, siyaset ve bürokrasi dünyasından çok sayıda kişiyle tanıştığı ortaya çıkmıştı. Oğuz, Eski Devlet Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Teknik Direktör Bülent Uygun'la samimi olduğunu çevresine sık sık yansıttığı ve birlikte fotoğraflarını gösterdiği ve böylelikle kendisine karşı güven kazandırdığı biliniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem