PKK aşiret liderini vurdu!

Jirki aşireti lideri ve bölgenin en önemli korucu başlarından biri olan Tahir adıyaman, bugün Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde PKK’lıların düzenlediği saldırıda yaralandı. Beytüşşebap’ın Ayvalık Köyü’nde yaşayan Tahir Adıyaman, ilçeye 5 kilometre mesafede

PKK aşiret liderini vurdu!
Jirki aşireti lideri ve bölgenin en önemli korucu başlarından biri olan Tahir adıyaman, bugün Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde PKK’lıların düzenlediği saldırıda yaralandı. Beytüşşebap’ın Ayvalık Köyü’nde yaşayan Tahir Adıyaman, ilçeye 5 kilometre mesafede bulunan İkinci Köprü Mevkii’nde özel aracıyla seyir halindeyken, bir grup terörist bölgede yol kesti. İddiaya göre PKK’lıların yol kestiğini gören Adıyaman ile beraberinde bulunanlar geri dönmek isterken, teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Açılan ateşte Tahir Adıyaman yaralanırken, yanındaki korucular da PKK’lılara ateş açtı.
 
Bir süre yaşanan çatışmanın ardından bölgeye takviye birlikler sevk edildi. Yaralanan Tahir Adıyaman’ın tedavi edilmek üzere Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
 
PKKlıların saldırısında yaralanan Tahir Adıyaman, Şırnak ve Hakkari bölgesinin en önemli aşiretlerinden Jirki aşireti lideri ve bölgede koruculuğu kabul eden ilk aşiretlerden biri olarak biliniyor. Hakkari ve Şırnak’ta 20 binin üzerinden üyesi bulunan Jirki aşiretinin büyük bölümü de geçici köy koruculuğu yapıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler