PKK 5 kilometrelik kablo döşemiş

 Mardin'in Nusaybin ilçesinde, Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Coşkun Göl'ün şehit olmasına ve bir astsubayın yaralanmasına neden olan el yapımı patlayıcı için terör örgütü PKK'nın 5 km boyunca kablo düzeneği kurduğu ortaya çıktı.Yetkililerin verdiği b

PKK 5 kilometrelik kablo döşemiş

 

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Coşkun Göl'ün şehit olmasına ve bir astsubayın yaralanmasına neden olan el yapımı patlayıcı için terör örgütü PKK'nın 5 km boyunca kablo düzeneği kurduğu ortaya çıktı.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, askeri konvoyu hedef alan saldırıda terör örgütü yola 40 kg patlayıcı yerleştirdi. 5 km boyunca kablo düzeneği yerleştirilen bombanın telefon düzeneği ile uzaktan kumanda ile patlatıldığı belirtildi.

Patlamanın ardından bölgeyi ablukaya alan güvenlik güçleri Bakok Dağı'nda operasyon başlattı. Komando birlikleri ve özel hareket timleri mayını yerleştiren teröristleri etkisiz hale getirmek için karadan ve havadan operasyonlarını sürdürüyor.

Patlamada şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Coşkun Göl'ün cenazesi, bugün Mardin 70. Mekanize Tugay Komutanlığı'nda düzenlenecek törenin ardından memleketi Elazığ’a gönderilecek. 4 kardeşin ikincisi olan Göl'ün 3 yıldır Mardin'de bomba imha uzmanı olarak görev yaptığı, evli ve 2 çocuk babası olduğu bildirildi. Patlamada yaralı olarak kurtulan astsubayın durumunun ise iyi olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler