PKK 4 kritik noktaya saldırdı!

 Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma ve Tugay Komutanlığı’na eş zamanlı saldırı düzenleyen PKK’lılardan 5’i öldürüldü. İlçe merkezinde kamu binaları ve işyerleri çatışmalar sırasında zarar gördü   Hakkari’nin Şemdinli i

PKK 4 kritik noktaya  saldırdı!

 

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma ve Tugay Komutanlığı’na eş zamanlı saldırı düzenleyen PKK’lılardan 5’i öldürüldü. İlçe merkezinde kamu binaları ve işyerleri çatışmalar sırasında zarar gördü

 

 

 

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK saldırıları sürüyor. Çarşamba günü Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında PKK’lılarca yola döşenen patlayıcıların uzaktan kumandayla patlatılması ve perşembe günü Derecik beldesinin Omurlu köyündeki Omurlu 2. Hudut Tabur Komutanlığı ile Derecik Jandarma Taburu’na yapılan saldırıların ardından bölgede operasyonlar devam ederken, PKK’lılar önceki gamşam da ilçe merkezine saldırdı. Yaklaşık 30 kişilik bir PKK’lı grubu saat 20.30’da ilçe merkezinde aynı binada bulunan Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü ile 100 metre yakınındaki Jandarma Komutanlığı ve ilçe dışındaki Tugay Komutanlığı’na eş zamanlı saldırı düzenledi.

 

 

 

Önceden istihbarat alındı

PKK’lıların uzun namlulu silah ve roketatarlarla yaptığı saldırıya, önceden istihbarat aldıkları için hazırlıklı olan güvenlik güçleri anında karşılık verdi. İlçe merkezinde çıkan ve saat 22.40’a kadar süren çatışmada 5 PKK’lı ölü olarak ele geçirildi. Mahale aralarındaki operasyonlar ise sabaha kadar sürdü. Yaklaşık 2 saat yoğun biçimde süren çatışmaların izleri ise sabah saatlerinde ortaya çıktı. İran ve Irak’a sınır olan Şemdinli’de bir çok kamu binası ve sivillere ait ev ve işyerleri zarar gördü. İlçe merkezinde yaşayanlar büyük korku içerisnde sabahı beklerken, patlamamış olan el bombaları ve çeşitli mühimmatlar için de sabahın erken saatlerinden itibaren ilçede geniş güvenlik önlemleri alındı. Uzman ekipler çatışmaların yoğun olarak meydana geldiği bölgelerde büyük bir titizlikle mühimmat aradı. Patlamamış olan mühimmatlar özel kıyafetli bomba uzmanı ekipler tarafından güvenlik önlemleri altında etkisiz hale getirildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler