Pjak Ana Kampını Boşalttı

Terör örgütü PKK'nın İran'daki kolu PJAK'ın dün gece ana kamplarından biri olan Casusan'ı boşalttığı ve İran Devrim Muhafızları'nın bu noktaya yerleştiği belirtildi.İran Devrim Muhafızlarından yapılan açıklamada, örgütün ülkenin kuzeybatısındaki Serdeşt k

Pjak Ana Kampını Boşalttı

Terör örgütü PKK'nın İran'daki kolu PJAK'ın dün gece ana kamplarından biri olan Casusan'ı boşalttığı ve İran Devrim Muhafızları'nın bu noktaya yerleştiği belirtildi.

İran Devrim Muhafızlarından yapılan açıklamada, örgütün ülkenin kuzeybatısındaki Serdeşt kenti kırsalındaki Irak sınır yakınında bulundurduğu Casusan yüksekliklerindeki kampını tamamen boşalttığı bildirildi. Açıklamada, PJAK'ın bu kampı boşatması için Tahran yönetiminin süre verdiği ve 'Verilmiş süre dolmadan, başarılı ve güçlü operasyonlarının neticesinde örgütün zamanından önce kampı boşalttığı' kaydedildi. Haberde, söz konusu kampın, örgütün İran'ın içindeki en önemli ve ana kampı olduğu kaydedildi.

Örgütün boşalttığı ve üyelerini geri çektiği kampa bugün sabahtan itibaren Devrim Muhafız askerlerinin yerleştirildiği duyuruldu. İran Devrim Muhafızları, aybaşından itibaren Irak sınırındaki dağlık bölgelerde PJAK'a yönelik yoğun operasyonlar yürütüyor. PJAK, operasyonların başlamasından birkaç gün sonra ateşkes çağrısında bulundu. İran ise ön koşul olarak örgütün ülkedeki sınır topraklarını boşatmasını istiyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler