Pirinç tüketimi rekor düzeye ulaşacak"

Uluslararası Tahıl Konseyi (IGC), nüfus artışı nedeniyle pirinç tüketiminin yıldan yıla artarak rekor düzeye ulaşacağını, pirinç stoklarının da önemli ölçüde azalacağını belirtti. IGC, son raporunda, 2014- 2015 sezonunda 476 milyon ton düzeyinde gerçekleş

Pirinç tüketimi rekor düzeye ulaşacak"
Uluslararası Tahıl Konseyi (IGC), nüfus artışı nedeniyle pirinç tüketiminin yıldan yıla artarak rekor düzeye ulaşacağını, pirinç stoklarının da önemli ölçüde azalacağını belirtti.
 
IGC, son raporunda, 2014- 2015 sezonunda 476 milyon ton düzeyinde gerçekleşeceğini öngördüğü dünya pirinç üretimini, Temmuz 2015 - Haziran 2016 döneminde, 6 milyon ton yükselterek 482 milyon tona çıkacağını açıkladı.
 
Konsey, küresel pirinç üretiminin söz konusu dönemde esas olarak yüksek ekimler nedeniyle ve önemli Asyalı üreticilerden beklenen yüksek üretimler ile ilgili olarak yeni bir yüksek değere çıkacağını belirtti.
 
Pirinç tüketimi
 
IGC, bir önceki sezonda 484 milyon ton düzeyinde gerçekleşeceğini öngördüğü dünya pirinç tüketiminin ise 2015-2016 döneminde 489 milyon tona çıkacağını öngördü. Konsey, başta Asya’da olmak üzere nüfus artışının gıda talebini yükselttiğini, dünya pirinç tüketiminin yılda yüzde 1 artışla yeni rekora ulaşmasının beklendiğine dikkat çekti.
 
Stoklar
 
IGC, geçen sezonda 103 milyon ton düzeyinde gerçekleşeceğini öngördüğü dünya dönem sonu pirinç stoklarının, bu sezon 97 milyon ton düzeyine düşmesini beklediğini bildirdi.
 
 
IGC, ABD, Hindistan, Pakistan, Tayland ve Vietnam'ın oluşturduğu başlıca ihracatçıların geçen sezonda 29 milyon ton olarak öngördüğü dönem sonu pirinç stoklarının, bu sezonun sonunda 21 milyon tona inmesini beklediğini belirtti.
 
1-454.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem