Pilottan kuleye "kuş ölüsü" uyarısı

Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yapacak olan uçakların pilotları, pist ile apronu birbirine bağlayan taksi yollarında gördükleri kuş ölüleriyle ilgili kule görevlilerini uyardı. Kuş ölüleri pilotların bilgilendirmeleri üzerine temizlendi. Atatürk Havaliman

Pilottan kuleye "kuş ölüsü" uyarısı

Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yapacak olan uçakların pilotları, pist ile apronu birbirine bağlayan taksi yollarında gördükleri kuş ölüleriyle ilgili kule görevlilerini uyardı. Kuş ölüleri pilotların bilgilendirmeleri üzerine temizlendi.

Atatürk Havalimanı'nda kuşlar zaman zaman iniş ve kalkış yapan uçaklar için tehlikeli oluyor. Kuş çarpmasından doğabilecek tehlikelere karşı görevliler tarafından 24 saat mücadele verilse de uçaklara kuş çarpması olayları zaman zaman yaşanıyor. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bir pilotun kule görevlisini ölü kuşlarla ilgili uyarması dikkat çekti. Kalkış yapacak bir uçağın pilotu kule görevlilerine pist ile apronu birbirine bağlayan bir taksi yolunda iki kuş ölüsü gördüğünü bildirdi. Bunun üzerine görevliler uçaklara tehlike yaratmaması için kuş ölülerini temizledi. Özellikle leylek ve martılar uçaklar için tehlike yaratırken Atatürk Havalimanı'nda kuşlarla mücadele siren çalarak ses çıkararak devam ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem