Pilotlar uçaktan neden ayrılmadı?

 Başbakan Tayyip Erdoğan’ın önceki gün TBMM’de grubu bulunan siyasi parti liderleriyle yaptığı görüşmede, Türk uçağının vurulmasıyla ilgili, “Ne uçağımız ne de kara radarlarımız füzenin ateşlendiğini tespit edebildi” bilgisi verildi. BDP Genel Başkanı Sel

Pilotlar uçaktan neden ayrılmadı?

 

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın önceki gün TBMM’de grubu bulunan siyasi parti liderleriyle yaptığı görüşmede, Türk uçağının vurulmasıyla ilgili, “Ne uçağımız ne de kara radarlarımız füzenin ateşlendiğini tespit edebildi” bilgisi verildi.

 

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Füze ateşlendiğinde, uçaktaki sistemin pilotu uyarması gerekmiyor mu? Bu uyarı doğrultusunda pilotların uçaktan ayrılması gerekmiyor mu?” sorusunu yöneltti.

 

Demirtaş’ın sorusuna Başbakan Erdoğan ve kendisine eşlik eden askeri kanat, “Füzenin fırlatıldığı anı tespit edemedik. Ne uçağımız ne de kara radarlarımız bu yönde bir tespitte bulundu. Uçağın vurulmuş olabileceğini de irtibat kesildikten sonra anladık. Farklı bir füze donanımı olduğunu tahmin ediyoruz. Mobil bir rampa olduğunu tahmin ediyoruz” bilgisini verdi.

 

 Başbakanlık Konutu’ndaki zirvede muhalefet partisi liderleri, “3’üncü bir ülkenin uçağı düşürmesi ya da elektronik karartma yaparak düşürülmesine yol açması söz konusu mu?” sorusunu da yöneltti. Erdoğan ve ekibi, “O olasılığa da baktık. Böyle bir ihtimal görünmüyor. Füzenin ateşlenmesi ve sonrasında ön işaret alınmamış” karşılığını verdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem