Petrol sert kayba hazırlanıyor...

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) ABD'de rekor ham petrol üretiminin stok seviyesini daha da artıracağı söylentileri üzerine son 4 ayın en sert haftalık düşüşüne giderken dalgalı bir seyir izliyor.Petrol vadelileri New York işlemlerinde dün 3 günlük kaybı

Petrol sert kayba hazırlanıyor...

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) ABD'de rekor ham petrol üretiminin stok seviyesini daha da artıracağı söylentileri üzerine son 4 ayın en sert haftalık düşüşüne giderken dalgalı bir seyir izliyor.

Petrol vadelileri New York işlemlerinde dün 3 günlük kaybı sonlandırmasının ardından yatay hareket etti. Bu hafta hazırlanan veriler ABD'de Haziran ayından bu yana stokların en yüksek seviyeye çıktığını gösterirken, ham petrol üretimi de 1989'dan bu yana en yüksek seviyede gerçekleşti. Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan ise arzlarda yaşanan muhtemel bir fazlalığa karşı sevkiyatları azaltıyor.

Fat Prophets kaynak analisti David Lennox, "Eğer stoklar yüksekse ve yükselecek gibi durmaya devam ediyorsa bu WTI petrol için bir endişe kaynağı olacaktır. ABD yerel arzında da yükseliş görüyoruz" yorumunu yaptı.

Aralık vadeli WTI petrolün varil fiyatı 1 sent düşerek Singapur saatiyle 14:36'da 97.10 dolardan işlem gördü. Kontrat dün 25 sent birden yükselerek 97.11 doları görmüştü. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 46 altında gerçekleşti. Fiyatlar bu hafta genelinde yüzde 3.4 aşağıdan ilerlerken, üst üste 3. haftalık kayba doğru ilerliyor.

Aralık vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 6 sent kayıpla ICE Futures Europe borsasında 106.93 dolar oldu. Avrupa gösterge ham petrolü ile WTI petrolün arasındaki fiyat farkı 9.92 dolar oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem