Pes artık dedirtecek olay!

Sarıyer ve Büyükçekmece'de gençlere uyuşturucu satışı yapan çeteye yönelik yapılan operasyonda çete lideri İbrahim Y.'nin de aralarında bulunduğu 13 şüpheli yakalandı. Telefon görüşmelerinde, 'Bir ekmek gönderdim" veya "Kontörüm bitti, kontör gönder" şifr

Pes artık dedirtecek olay!

Sarıyer ve Büyükçekmece'de gençlere uyuşturucu satışı yapan çeteye yönelik yapılan operasyonda çete lideri İbrahim Y.'nin de aralarında bulunduğu 13 şüpheli yakalandı. Telefon görüşmelerinde, 'Bir ekmek gönderdim" veya "Kontörüm bitti, kontör gönder" şifrelerini kullanan çete elemanlarının maaş artı prim karşılığında sokaklarda uyuşturucu satışı yaptığı ortaya çıktı.

YERİNE KARDEŞİNİ ÇETE LİDERİ YAPTI

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, doğu illerinden getirdikleri uyuşturucuları İstanbul genelinde gençlere satan bir çeteyi takibe aldı. Düzenlenen operasyonda çete lideri Bület Y. yakalandı ve tutuklanıp, cezaevine konuldu. Bülent Y. bu kez yerine kardeşi İbrahim Y.'yi lider yaptı. BÖylelikle çete uyuşturucu satışına devam etti. İbrahim Y. de maaş ve prim ile çalışacak elemanlar bulup, uyuşturucu sattırdı. Jandarma ekipleri, ikinci kez bir takip başlatarak İbrahim Y. ile adamlarının izini sürdü.

UYUŞTURUCUNUN ŞİFRESİ 'KONTÖR' VE 'EKMEK'

Teknik takipte çetenin uyuşturucu satışıyla ilgili olarak "Bİr ekmek gönderdim" ve "Kontörlerim bitti kontör gönder", polis ve jandarma için de, "Amcalara dikkat edin, onlarla iyi geçinin" şifrelerini kullandıkları tespit edildi. Ardından da art arda 7 operasyon düzenlenerek, İbrahim Y.'nin de aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda 125 gram eroin, 14 gram kokain, 2 kilo 110 gram esrar, 110 gram bonzai, 1 adet hassas terazi, 11 adet cep telefonu ve 14 adet sim kart ele geçirildi.

UYUŞTURUCU SATIŞI JANDARMA KAMERASINDA

Jandarma, çetenin Gazi Mahallesi'nde yaptıkları bir uyuşturucu satışını da kamerayla kayıt etti. İbrahim Y.'nin de aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem