Pekşen'den Valiliğe pkala tepkisi!

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, Trabzon Valiliği'nin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 13 Ekim’de Trabzon’da yapacağı miting öncesinde, kamu kurumlarına gönderdiği yazıda resmi araçların ziyaret için özel plaka takılarak hazır bekletilmesi talima

Pekşen'den Valiliğe pkala tepkisi!
CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, Trabzon Valiliği'nin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 13 Ekim’de Trabzon’da yapacağı miting öncesinde, kamu kurumlarına gönderdiği yazıda resmi araçların ziyaret için özel plaka takılarak hazır bekletilmesi talimatını vermesine tepki gösterdi. 
 
CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde İl Başkanı Güzide Uzun ve İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Kolbaş ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
 
Pekşen, konunun kendisine intikal etmesinin ardından ilk olarak yazıda imzası bulanan Vali Yardımcısı Mustafa Gürdal’ı aradığını ve belgeyi sorduğunu belirterek, "Sayın Vali beyi aradım, kendisine belgeyi sordum. Kendisi de teyit etti. Anlıyorum ki sayın Vali bu belgeyi imzaladığında pek rahat imzalamamış. Belgenin içeriğine baktığımda ‘Valilik emri ile sahtecilik’ belgesi. Dünyada ilk defa bir kentin valisi kentin bürokratlarına sahtecilik yapın talimatı verdi" dedi.
 
Pekşen, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Bir Vali emrindeki bürokratlara yazılı emir veriyor. Diyor ki 'Ey Trabzonlu bürokratlar, tüm ilgili kuruluşlar, elinizdeki bütün hizmet araçlarını valilikçe kontrolümüze alıyoruz. Bunların tamamı, buraya gelecek olan AK Parti Mitingi'nde kullanılmak üzere denetim altına aldık. Bu araçların şoförleri yoksa alelacele şoför bulun. Bu araçlar, partinin mitinginde kullanılmak üzere görevlendirildi. Aman ha unutmayın araçların resmi plakalarını kaldırın, sivil plaka takın' Dünyada ilk defa devlet eliyle sahtecilik talimatı belgelendi” ifadelerini kullandı.
 
Pekşen, miting günü araçların tümünü takip edeceklerini ve araçların kullanılması halinde Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi.
 
20151009aw545124_01.jpg
 
20151009aw545124_02.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem