Peker'in adamı polisle çatıştı

İstanbul Kadıköy Bağdat Caddesi'nde önceki hafta içinde şüpheli paket olan minibüse bırakılan "Sedat Peker serbest bırakılmazsa Tayyip ölecek" notu üzerine hareket eden polis olayın failini yakaladı. Polisin teslim ol çağrısına elindeki tabancayla karşılı

Peker'in adamı polisle çatıştı

İstanbul Kadıköy Bağdat Caddesi'nde önceki hafta içinde şüpheli paket olan minibüse bırakılan "Sedat Peker serbest bırakılmazsa Tayyip ölecek" notu üzerine hareket eden polis olayın failini yakaladı. Polisin teslim ol çağrısına elindeki tabancayla karşılık veren Mert G. güçlükle gözaltına alındı.

Polise 15 Mayıs'ta yapılan bir ihbarda Bahdat Caddesi üzerinde bir minibüsün cadde üzerinde çalışır vaziyette durduğu ihbarı yapılmıştı. 

Olay yerine giden polis haldeki aracın içinde bir kutu olduğunu belirlemişti. Bağdat Caddesi'ni trafiğe kapatılmış minibüsteki bir çanta fünye ile patlatılmıştı.

Bomba imha uzmanı tarafından fünye ile patlatılan kutu boş çıkarken, kutunun içinde tehdit içerikli bir not bulunmuştu. 

O notta "Sedat Peker serbest bırakılmazsa Tayyip ölecek" yazılıydı.

Bunun üzerine harekete geçen Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü konuyla ilgili başlattığı çalışma sonucunda olayın faili olduğu iddia edilen Mert G.'ye ulaştı. 

Polis Mert G'yi yakalamak için operasyon düzenledi. Fikirtepe'deki adrese giden polis Mert G.'yi gözaltına almak istedi. 

Ancak şüpheli Mert G., elindeki tabancasıyla evinden sokağa fırladı. Polisin teslim ol çağrılarına "hayır" diye karşılık veren Mert G., tabancasını polislere doğrulttu. 

Polislerde silahlarına davranarak şahsa tekrar teslim ol çağrısı yaptı.

Mert G., bu sefer tabancasını başına dayayarak resmi polis aracını gasp etmeye kalktı. 

Ancak şüphelinin arkasından dolaşan bir polis, Mert G.'yi etkisiz hale getirmeyi başardı. 

Emniyete getirilerek sorgulanan Mert G. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Mert G.'nin emniyetteki sorgusunda Sedat Peker'in de Fikirtepe'li olduğunu ve Peker'in cezaevinde kalmasını içine sindiremediğini söylediği iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler