Patlamayı hangi örgüt üstlendi?

İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısıyla ilgili açıklama yaptı. Ala açıklamasında "Taksim saldırısını gerçekleştiren terörist 1992 doğumlu Mehmet Öztürk'tür. Eldeki mevcut bulgular teröristin DAEŞ terör örgütü ile bağlant

Patlamayı hangi örgüt üstlendi?
İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısıyla ilgili açıklama yaptı. Ala açıklamasında "Taksim saldırısını gerçekleştiren terörist 1992 doğumlu Mehmet Öztürk'tür. Eldeki mevcut bulgular teröristin DAEŞ terör örgütü ile bağlantılı olduğunu göstermektedir" dedi.
 
Efkan Ala'nın açıklamalarında satırbaşları:
 
Dün Taksim'de hain bir saldırı gerçekleşmiştir. Bu terörist 1992 doğumlu Mehmet Öztürk'tür. Eldeki mevcut bulgular teröristin DAEŞ terör örgütü ile bağlantılı olduğunu göstermektedir. Şahsın Emniyet ya da Jandarma'da herhangi bir arama kaydı bulunumamaktadır. Şu ana kadar 5 gözaltı olmuştur. Konu bütün detaylarıyla her türlü ihtimal dikkate alınarak çok yönlü sürdürülmektedir
 
Ülke genelinde 120 bini polis 80 bini jandarma olmak üzere 200 bin güvenlik görevlisi Nevruz'da asayişi sağlamak için görevlendirilmiştir.  Vatandaşlarımızı güvenliği için gerekli kontroller ve aramalar yapılmaktadır. 18 il ve ilçelerde nevruz kutlamaları için izin verildi.
 
7 ilçe ve Şırnak il merkezinde sokağa çıkma yasağı var. Bütün hükümet birimleri olarak her bakanlık bir seferberlik halinde bölgedeki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz. Bu operasyonlarda kendi başlarına kalacaklarını asla düşünmesinler. Biz oradayız ve bütün ihtiyaçlarını karşılayacağız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem