Patlamadan 10 dakika farkla kurtuldular

Sultanahmet'te düzenlenen canlı bomba saldırısının ardından turizminin nasıl etkileneceği merak edilirken, buna cevabı yine turistler verdi. Saldırıdan 10 dakikayla kurtulan turistler, "Biz buradan ayrılmak istemiyoruz. Gitsek bile tekrar geri geleceğiz.

Patlamadan 10 dakika farkla kurtuldular

Sultanahmet'te düzenlenen canlı bomba saldırısının ardından turizminin nasıl etkileneceği merak edilirken, buna cevabı yine turistler verdi. Saldırıdan 10 dakikayla kurtulan turistler, "Biz buradan ayrılmak istemiyoruz. Gitsek bile tekrar geri geleceğiz. İstanbul güvenli bir şehir" dedi.

Saldırının ardından Sultanahmet'e gelerek ölenlerin anısına anıta karanfil bırakan turistler, İstanbul'un güvenli bir şehir olduğunu söyledi. İstanbul'da tatillerine devam eden turistlerden Tunuslu Mona Murad, İstanbul'u sevdiklerini belirterek, "Yakında yine geleceğiz. Biz korkmuyoruz. Türk insanlarını seviyoruz. İnsanları seviyoruz. Burada her şey tamam" dedi.

"PATLAMA 10 DAKİKA SONRA OLSAYDI BELKİ BİZDE BURADA OLACAKTIK"

Alman Turistler Lena Voss ve Ann Sophie Abel de, "Biz buraya yakın bir yerde kahvaltı yapıyorduk. O sırada patlama sesini duyduk. Hemen bulunduğumuz yerden çıktık. Patlama 10 dakika sonra olsaydı belki biz de o bölgede olacaktık. O yüzden çok şanslıyız. İstanbul'a tekrar gelmek istiyoruz. Bazı turistler ayrılmış olabilir. Onları anlayabiliyoruz. Ama İstanbul gerçekten güzel ve insanları çok dostça davranıyor. Biz buradan ayrılmak istemiyoruz. Gitsek bile tekrar geri geleceğiz. İstanbul güvenli bir şehirdir. Biz kendimizi güvende hissediyoruz. Paris'te de benzer bir saldırı oldu. Bazıları bize İstanbul'a gitmeyin dediler ama biz onara dedik ki o zaman "Paris'te de aynı olay oldu. Neden oraya gitmememizi söylemiyorsunuz" dedim. Bu olay her yerde olabilir. Bize göre İstanbul güvenlidir" dediler.

"İSTANBUL'UN GÜVENLİ BİR KENT OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM VE BURAYA TEKRAR GELECEĞİM"

Sultanahmet meydanın kucağında bebeği ile gelen Celia Lopez ise Barcelona'dan İstanbul'a geldiğini belirterek, "Bu saldırlar her yerde oluyor. Daha önce Madrid'te de oldu. Bu her yerde olabilir. Sadece burada olmuyor. Yaşamını yitirenler için çok üzgünüm. Ben İstanbul'un güvenli bir kent olduğunu düşünüyorum ve buraya tekrar geleceğim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler