Pasaport isyanı sonuç verdi !

Pasaport harçlarına sadece Türkiye’den değil Avrupa’daki gurbetçilerden de büyük tepki geldi. Gurbetçiler bu tepkilerini, önceki gün Almanya’nın Köln kentinde bir araya geldikleri Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a da ilettiler. Bozdağ, gurbetçilerden gel

Pasaport isyanı sonuç verdi !


Pasaport harçlarına sadece Türkiye’den değil Avrupa’daki gurbetçilerden de büyük tepki geldi. Gurbetçiler bu tepkilerini, önceki gün Almanya’nın Köln kentinde bir araya geldikleri Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a da ilettiler.

 Bozdağ, gurbetçilerden gelen, "pasaport harçları çok yüksek, indirin" taleleri üzerine, "Pasaport harçları her yıl Ocak ayında belirleniyor. Yeni harçlar önümüzdeki Ocak ayında belirlenirken bu taleplerinizi dikkate alacağız" dedi.

YA SIFIR YA DA DÜŞÜK ZAM

Bozdağ’ın bu değerlendirmelerinin ardından hükümet kaynaklarından da Hürriyet’e, "Şikayetler 2013 yılı Ocak ayında belirlenen harç rakamına yönelik. Tabii ki önümüzdeki 2014 yılı Ocak’ta yeni harçlar belirlenirken bütün bu tepki ve talepler dikkate alınacaktır. Pasaport harçlarına önümüzdeki yıl ya hiç zam yapılmaması, yapılacaksa da zam oranı yüzde 3-5 gibi çok düşük oranda tutularak bir dengelemeye gidilebilir" değerlendirmesinde bulundular.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem