Paşa'nın ordudan ihracı istendi

Hakkari Çukurca'da el yapımı mayının patlayarak 7 askerin şehit olmasına ilişkin davada askeri savcı, sanıklardan Tuğgeneral Zeki Es'in 25 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılmasını ve ordudan ihracını talep etti.Genelkurmay Askeri Mahkemesi'ndeki dur

Paşa'nın ordudan ihracı istendi

Hakkari Çukurca'da el yapımı mayının patlayarak 7 askerin şehit olmasına ilişkin davada askeri savcı, sanıklardan Tuğgeneral Zeki Es'in 25 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılmasını ve ordudan ihracını talep etti.

Genelkurmay Askeri Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Tuğgeneral Zeki Es ile emekli Kurmay Albay Rıza Atilla Erdoğan ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada, askeri savcı Yüzbaşı Kurtuluş Kaya, esas hakkındaki görüşünü açıkladı.
 
Kaya, Tuğgeneral Es'in “hakikate muhalif rapor tanzim ve ita etmek” suçundan 6 aydan 3 yıla kadar, “taksirle birden azla kişinin ölümüne ve iki kişinin yaralanmasına neden olmak” suçundan ise 4 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.  Savcı, Es'in TSK'dan çıkarılmasını da talep etti.
 
Duruşma, sanıklar ve avukatlarına esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre verilerek ertelendi.
 
NE OLMUŞTU?
 
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 28 Mayıs 2009 tarihinde yola döşenen mayının patlaması sonucu 6 asker şehit oldu. Mayın patlamasıyla ilgili GES Komutanlığı’nın resmi uydu telefon kayıtlarında Es’in 3 ayrı telefon görüşmesi kamuoyuna yansımıştı.
 
Görüşmelerde Es, komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya’ya mayınları bizzat kendisinin döşediğini itiraf ediyordu. Bu görüşmelerin basına yansımasının ardından sorumlular hakkında askeri mahkemede dava açıldı.
 
Dava kapsamında Tuğgeneral Es tutuklandı. Bir süre tutuklu yargılanan Es tahliye edildi. Tuğgeneral Es’in tutuksuz yargılanmasına devam ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem