Partilerden ilk açıklama!

AK PARTİAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop seçim sonuçları ile ilgili açıklamada bulundu. Şentop sonuçların kesin sonuç olmadığına vurgu yaptı. Şentop, "İstanbul'da AK Parti yüzde 49.2, CHP yüzde 39.8, Ankara'da ise Ak Parti yüzde 46 üzeri, C

Partilerden ilk açıklama!

AK PARTİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop seçim sonuçları ile ilgili açıklamada bulundu. Şentop sonuçların kesin sonuç olmadığına vurgu yaptı. Şentop, "İstanbul'da AK Parti yüzde 49.2, CHP yüzde 39.8, Ankara'da ise Ak Parti yüzde 46 üzeri, CHP ise yüzde 39 gözüküyor" dedi.

Şentop konuşmasını şöyle sürdürdü:

Bizim çalışmamız var. 194 bin küsur sandıkta bizim 4 görevlimiz var. Bunun dışında teşkilatlarımızın kurduğu ekipler var. Sandık sonuçlarının tutanakların yansıtılması. Bu önemli. Herkes sandıktaki doğru yansıtılsın diye uğraşsın. Bu açıdan görevli arkadaşlarımız var. İkinci husus sonuçların elde edilmesi Bu konuda da çalışma yaptık. Görevli arkadaşlarımızın bir kısmı partimize sonuçları en güvenli şekilde aktarması için eğitimden geçirdik. Ayrı yazılım hazırlattık. Bina sorumlusu arkadaşlarımız bu verileri bize ulaştırıyorlar. Yavaş ama güvenilir şekilde hareket ediyoruz. Türkiye'den en fazla açılan sandık konusunda bilgi veren bizi. Açılan sandık yüze 25 civarı.
Bu seçim süreci nasıl propaganda süreci yaşadığımızı biliyorsunuz. Buna benzeyen şeylerin sandık üzerinden yapıldığının görüyoruz. Twitter hesabımdan gelen bilgi benim ağzımda İstanbul'da ilk sonuç yüzde 33 demişim. Böyle açıklama yapmadım. Bazı yazarlarda devreye girmiş. Bizim elde ettiğimiz sonuçlar sandık bazlı sonuçlardır.

CHP

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Anadolu Ajansı'nı kınadığını bildirdi. Seçim sonuçlarının çarpıtılarak servis edildiğini kaydeden Tekin, "Anadolu Ajansı, devlet ajansı olmaktan çıktı, iktidarın borazanı gibi davranıyor. Devletlerin ciddiyetleri olur, kurumların da ciddiyeti olur. Gayri ciddi ortamda seçim yapıyoruz. 10 insan hayatını kaybetti, yirminin üstünde yaralı var. Hiçbir sonuç insan hayatından daha değerli değildir. Akşamüstü İstanbul dahil olmak üzere gece yarısı elektrik kesilmesi, internet akışının düşürülmesi çok tehlikeli oyunlardır. İyi kötü kazanılmış demokrasiyi böylesine kirli oyunlarla manipüle etmek son derece yanlıştır" diye konuştu.
Tekin, ilk gelen sonuçlara göre İstanbul'da ve Ankara'da CHP'nin önde olduğunu, Ankara'da farkın CHP lehine açıldığını söyledi.

MHP

MHP'den seçim sonuçları ile ilgili ilk açıklama geldi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, "Aldığımız bilgiye göre sandıkların yüzde 5’i açılmış. Yüzde 95’i açıklanmadığı halde veriler sunuluyor. Ak Parti’nin heyecanını, endişelerini anlıyoruz ama yeni  oyunlarla mı karşı karşıyayız. Seçim mühendisliği ile karşı karşıya olduğumuzu düşünüyoruz. YSK’nın meseleye dikkatle eğilmesini istiyoruz.
Kim nasıl oyunun peşindeyse biz de onların peşinde olacağız. Bu seçimlere hile karıştırmaya kalkışanlar var ise bu oyundan vazgeçsinler. Bunun takipçisi olacağız." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler