Parti başkanı hayatını kaybetti

Hak ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par) Genel Başkanı Fehmi Demir’in Mersin'in Tarsus ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdiği bildirildi..   Fehmi Demir, Kemal Burkay'ın ardından yaklaşık 1 yıl önce genel başkanlığı üstlenmişti.   Demir,

Parti başkanı hayatını kaybetti
Hak ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par) Genel Başkanı Fehmi Demir’in Mersin'in Tarsus ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdiği bildirildi..
 
Fehmi Demir, Kemal Burkay'ın ardından yaklaşık 1 yıl önce genel başkanlığı üstlenmişti.
 
Demir, Mersin'in Tarsus ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. 
 
Hacı Murat Doğu idaresindeki Avusturya plakalı otomobil,  Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolunun Damlama mevkisinde devrildi.  Aynı yöne giden  Demir'in kullandığı 06 KP 157 plakalı otomobil de devrilen araca çarptı. 
 
Sürücüler Demir ile Doğu, kaza yerinde yaşamını yitirdi. 
 
Demir ve Doğu'nun cenazeleri, incelemenin ardından Tarsus Devlet  Hastanesi morguna kaldırıldı. 
 
'TRT'DE KONUŞACAĞIM' DİYE YAZMIŞTI...
 
1 Kasım’daki seçimlere hazırlanan ve kazada yaşamını yitiren Hak- Par Genel Başkanı Fehmi Demir’in sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki son paylaşımında propaganda konuşmasının TRT ekranlarında yayınlanacağını duyurmak oldu. Demir, 24 Ekim 2015’deki son paylaşımında şunları kaydetti:
 
"Siyasi partilerin TRT1 ve TRT Haber’de yayınlanacak seçim konuşmaları yarın (25.10.2015) başlıyor. Partimiz Hak ve Özgürlükler Partisi adına ilk konuşmayı ben yapıyorum. Konuşma saati 20.15’dir. Avrupa saati 19.15."
 
KENDİSİNE ULAŞAMAYINCA...
 
Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkan  Yardımcısı Hasan Şaşeoğulları, HAK-PAR Genel Başkanı Fehmi Demir'in trafik  kazasında hayatını kaybetmesiyle ilgili, "Genel başkanımızdı, kardeşimizdi.  Onunla dostluğumuz, politik dostluğumuz uzun yıllara dayanıyor. Kendi ailemden  birini kaybetmiş kadar üzüldüm" dedi.  "Sözün bittiği yerdeyiz" diyen Şaşeoğulları, şöyle devam etti: "Genel başkanımızdı, kardeşimizdi. Onunla dostluğumuz, politik  dostluğumuz uzun yıllara dayanıyor. Kendi ailemden birini kaybetmiş kadar  üzüldüm. Hatta daha çok üzüntü içindeyim. Bütün partililerimizin başı sağolsun.  Kazayla ilgili net bir bilgi gelmedi. Kendisine ulaşamayınca ben polisle ve  jandarmayla diyaloğa geçtim. Mersin ekibimiz de sürekli aradılar. En sonunda kaza  yerine giderken öğreniyorlar." 
 
Şaşeoğulları, bütün partililere başsağlığı diledi. 
 
Bu arada, Demir'in partisinin Mersin İl Başkanlığı'ndaki programına  katılmak için yola çıktığı, gelmemesi üzerine partililer tarafından cep  telefonundan arandığı ancak ulaşılamadığı öğrenildi. 
 
HEP VE DEP'İN KURUCULARI ARASINDA YER ALDI
 
1957 yılında Konya’nın Cihanbeyli ilçesi Yeniceoba (İncov) nahiyesinde dünyaya geldi. İlkokulu Yeniceoba Merkez ilkokulunda okudu. Ortaokul ve lise öğrenimini Cihanbeyli lisesinde tamamladı. Eskişehir Ticari İlimler Akademisi İktisat Fakültesi’nen mezun oldu.
 
Halkın Emek Partisinin (HEP) kurucuları arasında yer aldı ve parti meclisinde görev yaptı. Demokrasi Partisini (DEP) partisinin kurucusu oldu. Bu partide Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu.
 
Kuruluşunda yer aldığı Demokrasi ve Değişim Partisi’nde (DDP) Genel Sekreterlik görevini yürüttü. DDP’nin kapatılmasından sonra kurulan Demokrasi ve Barış Partisi (DBP) kurucuları arasında yer aldı.
 
Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) kuruluşuna kadar DBP Genel Sekreterliği görevini yürüttü. HAK-PAR’ın kuruluşunda itibaren Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Fehmi Demir, partisinin 6’ncı Olağan Kongresi’nde Genel Başkan seçildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler