Parasını alamayınca Atatürk heykelini söktü

Bugün Dumlupınar'a gelen ünlü şair Ahmed Arif'in oğlu heykeltıraş Filinta Önal, kendi yaptığı ve ilçedeki hükümet konağı önüne konulan Atatürk heykelini yerinden sökerek kaldırdı. Heykeli Ankara'ya götürmek üzere kamyonete yükleten Önal, Dumlupınar Beledi

Parasını alamayınca Atatürk heykelini söktü

Bugün Dumlupınar'a gelen ünlü şair Ahmed Arif'in oğlu heykeltıraş Filinta Önal, kendi yaptığı ve ilçedeki hükümet konağı önüne konulan Atatürk heykelini yerinden sökerek kaldırdı. Heykeli Ankara'ya götürmek üzere kamyonete yükleten Önal, Dumlupınar Belediye Başkanı Ak Partili Derviş Kavak'ın isteği üzerine heykelin Hükümet Konağı önüne konulduğunu söyledi.

Heykeltıraş Filinta Önal, Dumlupınar ilçesindeki Kurtuluş Parkı'na da daha önce yine belediyenin isteği üzerine 'Zafer' rölyefi yaptığını ancak bedelini alamadığını, bu nedenle de icra işlemleri başlattığını belirtti.

"BEDELİNİ ÖDEMEDİLER"

Heykeltıraş Filinta Önal, Atatürk Heykeli'nin vergiler hariç 7 bin 500 lira olan bedelinin bugüne kadar ödenmediğini belirterek, Dumlupınar Belediyesi yetkililerinin bunu hediye olarak verilmesi talebinde bulunduklarını anlattı.

Son olarak Dumlupınar Kaymakamı Sercan Gökdemir ile görüştüklerini belirten Filinta Önal, "Kaymakam bize heykelin belediye tarafından Hükümet Konağı önüne konulduğunu söyledi. Bu nedenle bedelini ödeme konusunda bize yardımcı olamayacağını belirtti. Biz de bunun üzerine kalkıp buraya geldik ve heykelimizi aldık. Bu heykeli emeğe saygısı ve değerini bilecek bir yere vereceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler