Paralel yapının insan kaynaklarına operasyon

Paralel yapının insan kaynaklarına yönelik Bursa'da düzenlenen operasyon ile gözaltına alınan 11 kişi yapılan sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. İddiaya göre örgüt, şüpheliler yasa dışı yollarla elde ettiği bilgileri oluşturdukları CV havuz

Paralel yapının insan kaynaklarına operasyon

Paralel yapının insan kaynaklarına yönelik Bursa'da düzenlenen operasyon ile gözaltına alınan 11 kişi yapılan sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

İddiaya göre örgüt, şüpheliler yasa dışı yollarla elde ettiği bilgileri oluşturdukları CV havuzunda toplayıp, kendi yetiştirdikleri öğrencileri, adliye, emniyet TSK ve bazı kamu kurum kuruluşlarına yerleştiriyordu. Aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 11 kişi gece saatlerinde sağlık kontrolünün ardından "terör örgütüne üye olmak" "örgüte eleman sağlamak" "evrakta sahtecilik" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Emniyet yetkilileri, yapılan operasyonu paralel devlet yapılanmasına yönelik en önemli operasyon olarak değerlendirerek, terör örgütünün kamu kurumlarına eleman yerleştirmesinin önüne geçileceğini ifade etmişlerdi. İnsan kaynakları derneğinin 17/25 Aralık sürecinden sonra da devletin önemli organlarına personel koyduğu, sadece Bursa'daki CV havuzunda 10 bin kişiden fazla isim olduğu öğrenildi.

Şüphelilerin, kurdukları insan kaynağı derneğinde şifreleme yaptıkları, yetiştirdikleri veya kendilerine başvuran kişileri sosyal medya konusunda da eğittiği ortaya çıkmıştı.

Paralel yapının insan kaynaklarına operasyon

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler