’’Paralel yapı’’ üzerinden muhalefete yüklendi

Partisinin Kütahya mitinginde konuşan Başbakan Erdoğan, "CHP ve MHP iradelerini, emanete vermiş. Paralel örgüt elindeki ses ve görüntü kayıtlarıyla MHP ve CHP’yi teslim almış. MHP ve CHP kendi iradesiyle hareket etmiyor, kendi iradesiyle politika belirlem

’’Paralel yapı’’ üzerinden muhalefete yüklendi

Partisinin Kütahya mitinginde konuşan Başbakan Erdoğan, "CHP ve MHP iradelerini, emanete vermiş. Paralel örgüt elindeki ses ve görüntü kayıtlarıyla MHP ve CHP’yi teslim almış. MHP ve CHP kendi iradesiyle hareket etmiyor, kendi iradesiyle politika belirlemiyor" dedi.

Konuşmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de eleştiren Erdoğan, "Evlenmemiş olabilirsin. Ama sen ailenin kadir kıymetini bilmezsin. Çünkü anne olmak, baba olmak ayrı bir şey. Ben aile reisiyim. MHP’nin başındaki zat rahatsız olmuş. Ondan sonra bana kalkıyor, başka yerden örnek veriyor. Gazi Mustafa Kemal’i örnek veriyor. Gazi Mustafa Kemal, çoluk sahibi olmuştu da çocuk sahibi olmamıştı. Onu da git iyi öğren Evlenmemiş de olabilirsin ayrı mesele ama sen ailenin kadir kıymetini bilmezsin. Çünkü anne olmak, baba olmak ayrı bir şey. Ben 4 çocuk babası olarak yavrularımın çektiği çileyi biliyorum" diye konuştu.

17 Aralık’ın başarıya ulaşması halinde olacakları da anlatan Erdoğan, "17 Aralık darbesi eğer başarıya ulaşsaydı, eğer biz dik durmasaydık bu tuzluklar gidecek, yeni bir parti kuracak ya da AK Parti’yi bölecek, Türkiye’yi istedikleri gibi tanzim edeceklerdi. İşte biz buna izin vermedik. Bu süreçte ak ile kara ortaya çıktı. Önce Gezi olaylarını çıkardılar. Sokaklara döküldüler cam, çerçeve kırdılar, insanları tehdit ettiler, hakaretler yağdırdılar. Türkiye’de huzuru ve istikrarı bozmak istediler, Türkiye’yi dünyaya olumsuz göstermek, Türkiye ekonomisine darbe vurmak istediler. Orada başarısız olunca bu kez de 17 Aralık darbe girişiminde bulundular. Yine milleti, milli iradeyi hedef aldılar, milletin seçtiği AK Parti’yi, milletin hükümetini hedef aldılar. Paralel yapı, paralel devlet, 17 Aralık, 25 Aralık ve bunlar bir istismar siyasetiyle bunu yaptılar. Ne yazık ki bunlarda takiye var, bunlarda yalan var, bunlarda nifak var, bunlarda fitne var ve ne yazık ki bunlar bu ülkede kendi inançlı kardeşlerine beddua edecek kadar ileri gittiler. Onların bedduası karşısında biz ne dedik? ’Bedduaya lanet duaya davet’ dedik. Farkımız işte bu" dedi.

Erdoğan, "Sizin başınızdaki liderinizin bana göndermiş olduğu methiye dolu kitapları nereye koyacaksınız? İş adamlarına tesbihler gönderdiği gibi bana gönderdiği tespihleri de iade etmemi bekliyorsanız, onları da iade ederim’’ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem