"Paralel Yapı" operasyonunda sıcak gelişme

Paralel yapı iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu 16 kişi tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.İstanbu

"Paralel Yapı" operasyonunda sıcak gelişme

Paralel yapı iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu 16 kişi tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Paralel Yapı’ iddialarına yönelik ‘medya ve polis’ merkezli yürütülen soruşturma kapsamında, 31 şüpheli hakkında gözaltı kararı alınmıştı.Gözaltı kararı alınan Gazeteci Nuh Gönültaş operasyondan önce yurt dışına kaçarken, gözaltına alınan 30 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri tamamlandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde soruşturma savcıları tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu 16 kişi tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkemeye sevk kararı verilen şüpheliler, sabah saatlerinde Eyüp Devlet Hastanesi ve Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler daha sonra Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler