Paralel yapı davasında ilginç olay

İzmir'de, askeri casusluk davası sanıklarının oturup yargılandığı koltuklarda şimdi FETÖ üyesi olduğu iddia edilen ve davada yargılananlara kumpas kurduğu öne sürülen şüpheliler oturuyor.İzmir merkezli 18 ilde casusluk soruşturması kapsamında düzenlenen o

Paralel yapı davasında ilginç olay

İzmir'de, askeri casusluk davası sanıklarının oturup yargılandığı koltuklarda şimdi FETÖ üyesi olduğu iddia edilen ve davada yargılananlara kumpas kurduğu öne sürülen şüpheliler oturuyor.

İzmir merkezli 18 ilde casusluk soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan ve Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'ye üye olduğu iddia edilen kişiler, casusluk davası sanıklarıyla aynı kaderi paylaştı. Soruşturmayı yürüten savcı Okan Batu, ifade almadan 35 sanığı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. Sanık sayısının çok olması nedeniyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, sanıkların Adliye Sosyal Tesislerinde kurulan özel mahkemede yargılanması kararını aldı.

AYNI KADERİ PAYLAŞTILAR

Polislerin kaderi 3 yıl önce soruşturmalarını yürütüp tutuklanan askeri casusluk davası sanıkları ile burada kesişti. Daha önce askeri casusluk davası sanıklarının adalet aradıkları koltuklarda şimdi onları gözaltına alan ve işlemlerini yapan polislerin oturması dikkat çekti. Akşam saatlerinde başlayan yargılamanın iki gün sürebileceği açıklandı. Öte yandan polis, yargılamanın yapılacağı salonun içinde ve dışında geniş güvenlik önlemi aldı. Operasyonlarda, aralarında merkez valileri Ahmet Kaya, Mehmet Oduncu, Sadık Altunkaynak, halen görevde olan Eskişehir Vali yardımcısı Mesut Keser, Mülkiye Başmüfettişi Ferda İleri, İzmir'de 10 Kasım 2011-12 Şubat 2014 tarihleri arasında emniyet müdürlüğü yapan Ali Bilkay, Afyon Polis Okulu Müdürü Müjdat Karagöz, Organize Suçlarla Şube Müdürlüğünden sorumlu İzmir eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik, şube müdürleri Erkan Değer, Behzat Tuzcu, şube müdür yardımcısı Taner Aydın ile amirler Yusuf Uzşan ile Yaser Özoğul'un da bulunduğu 35 sanık gözaltına alınıp mahkemeye sevk edilmişti.

Paralel yapı davasında ilginç olay

Paralel yapı davasında ilginç olay

Paralel yapı davasında ilginç olay

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler