Paralel yapı davasında 4 tahliye

Konya'daki "Paralel Devlet Yapılanması" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında açılan davanın ilk duruşmasının ikinci gününde mahkeme heyeti, 4 tutuklu sanık hakkında tahliye kararı verdi.Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün iddianamenin okun

Paralel yapı davasında 4 tahliye

Konya'daki "Paralel Devlet Yapılanması" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında açılan davanın ilk duruşmasının ikinci gününde mahkeme heyeti, 4 tutuklu sanık hakkında tahliye kararı verdi.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün iddianamenin okunmasının ardından bugün sanık ifadelerinin dinlenmesine devam edildi. Duruşmaya, eski Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı Anadolu Atayün'ün de aralarında bulunduğu 7 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar ve tarafların avukatları katıldı. İddianamenin okunmasının tamamlanmasının ardından sanıklara söz verildi. Tutuklu sanıklardan Hasan Çelik, kendisiyle ilgili iddiaların kurgu ve hayal ürünü olduğunu iddia etti. Ardından söz alan bir diğer tutuklu sanık avukat Memduh Oğuz ise savunmasına Ankara'daki terör saldırısında ölenlere rahmet dileyerek başladı. Amerika'da okuyan oğlunun mezuniyetine gitmek için bulunduğu havaalanında, sanki kaçıyormuş izlenimi verilerek gözaltına alındığını savunan Oğuz, "Neyle suçlandığımı bile bilmiyorum. İddianamedeki örgüt, hayal ürünüdür. Paralele vurmak, günümüz Türkiye'sinde kalkan oluşturuyor. Bu oyuna sizlerin alet olmaması lazım. Ben devlet düşmanı değilim. Yeni bir düzen de istiyor değilim. Bana bu iftirayı atanlardan bu devleti ve milleti daha çok seviyorum. İddia edildiği gibi adı geçen terör örgütüyle hiçbir ilgim yoktur, tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Tutuklu sanıklardan Memduh Oğuz'un sekreteri Nehir Palas da ifadesinde, "4 yılı aşkın süredir Memduh beyin yanında çalışıyorum. Çalıştığım süre içinde hiçbir şekilde yasa dışı bir şey görmedim. Böyle bir duruma düştüğüm için çok üzgünüm" ifadelerini kullandı.

Tutuklu sanıklardan Naim Çıtır'ın savunmasının ardından mahkeme heyeti tarafından duruşmaya verilen kısa ara sonrası açıklanan kararda, Memduh Oğuz, Nehir Palas, Naim Çıtır ve Hasan Çelik'in adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına ve sanıkların yurt dışına çıkış yasağına karar verildi. Bu kararla davada 7 olan tutuklu sayısı 3'e inmiş oldu. Mahkeme başkanının tahliye kararlarını açıklamasının ardından salonda bulunan sanık yakınları büyük sevinç yaşadı. Diğer sanıkların dinlenmesi için duruşma Pazartesi'ye ertelendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler