‘Paralel operasyonu’ na hükümetten ilk açıklama

İstanbul merkezli 14 ilde düzenlenen operasyona ilişkin hükümetten ilk açıklama Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, "Yargı süreçlerine ilişkin değerlendirmeleri doğru görmüyorum. Süreç usul mevzuatına uygun işliyorsa sorun yoktur. Bu süreçlerle

‘Paralel operasyonu’ na hükümetten ilk açıklama
İstanbul merkezli 14 ilde düzenlenen operasyona ilişkin hükümetten ilk açıklama Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, "Yargı süreçlerine ilişkin değerlendirmeleri doğru görmüyorum. Süreç usul mevzuatına uygun işliyorsa sorun yoktur. Bu süreçlerle ilgili Türkiye’de bazı çevreler açısından algı operasyonu yapıldığını görüyoruz. Algı operasyonlarıyla yargıyı etkilemek doğru değil.  Bırakın soruşturma hukuka uygun işlesin. Soruşturma gerçeği ortaya çıkaracaktır. Hakim ve savcıların soruşturması ve kovuşturulması durumu farklıdır. Onlarla ilgi ayrı prosedür var." dedi.
 
 
'PARALEL OPERASYONU'NDA İKİNCİ DALGA!
 
Bozdağ, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Ahmet Hamsici'nin , "Gerek sosyal gerekse yazılı ve görsel medyada hakim ve savcılara yönelik operasyonların yapılacağı yönünde sıkça haberler yapılmakta, hatta bir kısım hakim ve savcıların isimleri de zikredilerek gözaltına alınacağı ve tutuklanacağı yönünde planlı ve organize bir şekilde kamuoyu oluşturularak hakim ve savcılar korkutulmaya, bu yolla yargının baskı altına alınmaya çalışıldığı görülmektedir." ifadeleri ile ilgili de konuştu.
 
Bozdağ, "Şahsi görüşüdür. HSYK adına yapılmış açıklama değildir. Daha önce de korsan açıklamalar yapmıştı o da onlardan bir yenisidir. Bazı savcılar açıklama yapıyorlar. Ana muhalefetin açıklamalarından daha ileri açıklama yapıyorlar. Üzerlerinde yargı cüppesi değil de sanki kin cüppesi var.  HSYK’nın sigorta görevini sağlıklı şekilde yapması gerekir. Sayın Hamsici’nin korsan bildirisi aba altından sopa  göstermektir. " dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler