Paralel kanallar uydudan da atılacak

Digitürk, Teledünya ve Kablolu TV'den çıkarılan Samanyolu TV, Bugün TV, Kanaltürk ve Yumurcak TV, FETÖ propagandası gerekçesiyle Türksat uydusundan da çıkarılacak. Paralel Yapı'nın televizyon kanalları Türksat uydusundan da çıkarıldı. Türksat'ın, paralel

Paralel kanallar uydudan da atılacak

Digitürk, Teledünya ve Kablolu TV'den çıkarılan Samanyolu TV, Bugün TV, Kanaltürk ve Yumurcak TV, FETÖ propagandası gerekçesiyle Türksat uydusundan da çıkarılacak.

Paralel Yapı'nın televizyon kanalları Türksat uydusundan da çıkarıldı. Türksat'ın, paralel kanallara yazı göndererek 1 aylık süre verdiği, bir ayın sonunda sözleşmelerin feshedileceğini ilettiği öğrenildi.

Paralel kanallar daha önce Digitürk, Kablo TV ve Teledünya platformlarından çıkarılmıştı. ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ulaştırma Bakanlığı Türksat Genel Müdürlüğüne gönderilen "Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ), ait yayın kuruluşlarının devlet imkânlarından men edilmesi talebi" yazısının ardından yayın platformları, paralel kanalları yayın ağından çıkarmıştı.

Bu kapsamda Paralel Yapı'ya yakınlığıyla bilinen TV kanallarının Türksat uydusundan da çıkarılacağı öğrenildi. 

ANAYASAL SUÇ 

Yaptığı yayınlarla FETÖ'ye propaganda desteği vermekle suçlanan Samanyolu TV, Bugün TV, Kanaltürk ve Yumurcak TV daha önce Dijitürk, Teledünya, Kablolu TV'den de çıkarılmıştı. Türksat'tan önce paralel kanalları platformdan çıkaran Digiturk, İnternet sayfasında yer alan açıklamada şu ifadelere yer vermişti: ''ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu" tarafından yapılan bir soruşturma ile ilgili olarak Şirketimize resmi bir yazı tebliğ edilmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler