"Paralel devlet yapılanması" davasına devam edildi

Konya'da "Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Paralel Devlet Yapılanması" davasında ikinci duruşmaya sanıkların dinlenmesiyle devam edildi.Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda tutuklu sanıklardan Anadolu Atayün'ün savunması devam etti. Atayün savunmasında, "

"Paralel devlet yapılanması" davasına devam edildi

Konya'da "Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Paralel Devlet Yapılanması" davasında ikinci duruşmaya sanıkların dinlenmesiyle devam edildi.

Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda tutuklu sanıklardan Anadolu Atayün'ün savunması devam etti. Atayün savunmasında, "Salih Tuzcu kim? İl Emniyet Müdürü. Adli hiçbir yetkisi yok. Bütün operasyonları yaptıran o ise hakimler ve savcılar ne yapıyordu. Salih müdür bu operasyonlarda görevde bile değildi. Süleyman Okudan'la ilgili benim hiçbir şahsi sıkıntım yok. 2006 yılında yılın polisi ödülü aldım. Bana ödülü Süleyman Okudan verdi. Ödül konusu da yolsuzluk ve organize suçlarla mücadeleydi. Ben Mevlana Üniversitesi'nin kuruluş tarihini bile bilmiyorum. Üniversitenin açıldığını yıllar sonra öğrendim" dedi.

Hakimin bir otel odasına dinleme cihazı yerleştirilmesiyle ilgili sorusuna Atayün, "Mahkeme kararı vermiş biz de uygulamışız. Mahkemeyi bağlar, sorumluluk savcı ve hakimdedir. Uzman ekibi çağırtıp koydurmuşuz cihazı. Bunu onaylayan savcı neden yok burada. Mahkeme kararı verdikten sonra bizim uygulamama şansımız yok" şeklinde cevap verdi.

Anadolu Atayün'ün ardından avukatı savunma yaptı. Daha sonra müştekilerin sorularına geçildi. Sanık Atayün, mahkeme başkanına sorulara cevap vermeme hakkını kullanacağını söyledi. Müşteki avukatlardan Hasip Şenalp'ın soruları sırasında karşı tarafın avukatlarından gelen itirazlar üzerine duruşma salonunda gerginlik yaşandı. Birbirine bağırmaya başlayan tarafları hakim susturdu. Duruşma salı günü saat 09.00'da devam edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem