'Paralel devlet' için ne dedi?

Gül, 'Paralel devlet var mı?' sorusuna şöyle cevap verdi:"Türkiye Cumhuriyeti devletinde ayrı bir devlet olamaz. Devlet içerisinde ayrı bir yapılanmalarda asla olamaz. Devletin kurumlarında herkes o ülkenin vatandaşı olan herkes eğer şartları yerine getir

'Paralel devlet' için ne dedi?

Gül, 'Paralel devlet var mı?' sorusuna şöyle cevap verdi:

"Türkiye Cumhuriyeti devletinde ayrı bir devlet olamaz. Devlet içerisinde ayrı bir yapılanmalarda asla olamaz. Devletin kurumlarında herkes o ülkenin vatandaşı olan herkes eğer şartları yerine getiriyorsa çalışabilir. Bu TSK olabilir, bu yargı olabilir, bu devletin diğer organları olabilir. Ama onlar anayasa, kanunlar o kurumun kendi kurallarına kesinlikle riayet edecek. Herhangi bir gruplaşma olmayacak.

Kurumun dışında başka bir yerden taklimat, başka bir yere kurumun bilgileri taşıma asla olamaz. Bunlar olursa tabii ki ortaya çıkarılır ve müsaade edilmez. Bunun dışında sivil toplumda nasıl şeffaflık önemliyse bu tür konularda da şeffaflık önemlidir. Hele de yargı içerisinde böyle bir şey varsa asla tahammül edilemez.

Peşinen de kimseyi suçlaşamazsınız. Ama bu tür iddialar ciddiyse araştırılır ve gereği mutlaka yapılır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem