Para dikey kaldı, hayat kurtardı

 Bodrum'da evde bulduğu bozuk paralarla oynayan 3 yaşındaki Durmuş Aydın, bu sırada 1 liralık metal parayı yuttu. Para yuttuğunu fark eden yakınları tarafından Bodrum Devlet Hastanesine götürülen Aydın'ın nefes borusunda olduğu tespit edilen bozuk para, d

Para dikey kaldı, hayat kurtardı

 

Bodrum'da evde bulduğu bozuk paralarla oynayan 3 yaşındaki Durmuş Aydın, bu sırada 1 liralık metal parayı yuttu. Para yuttuğunu fark eden yakınları tarafından Bodrum Devlet Hastanesine götürülen Aydın'ın nefes borusunda olduğu tespit edilen bozuk para, doktorlar tarafından çıkartılamadı.

Küçük çocuk, bunun üzerine Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanenin acil servisinde yapılan ilk muayenenin ardından çekilen röntgen filminde, Durmuş Aydın'ın nefes borusundaki 1 liralık metal paranın dik olarak kaldığı, bu sayede çocuğun nefes alabildiği belirlendi.

Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil tıp uzmanı Dr. Birdal Yıldırım, yaptığı açıklamada, çocukların zaman zaman boncuk ve metal para yutma şikayetleriyle hastanelerine getirildiğini belirtti.

Durmuş Aydın'ın da para yutma şikayetiyle getirildiğini anlatan Yıldırım, ''Çekilen röntgen filminde, çocuğun yuttuğu paranın nefes borusunda dik olarak kaldığını gördük. Hastayı yakından takip ediyoruz. Bu aşamada hayati risk söz konusu değil. Paranın öncelikle doğal yollardan çıkmasını bekleyeceğiz'' dedi.

Yıldırım, çocuğun boğazındaki paranın yatay olarak kalması halinde nefes borusunun tıkanacağını ve hayati tehlikesinin söz konusu olacağını, cerrahi müdahale gerekeceğini kaydetti.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler