Pandora'dan KCK bile çıktı

İzmir'deki 'gizli bilgi ve belge bulundurma' davasında 'Pandora' veri tabanında yer alan ve 'özel' gizlilik dereceli kaydedilen 'KCK teşkilat yapısı' adlı dosyada, 'KCK kuruluş şeması'nın bulunduğu, aynı dosyada 2009 yılında PKK terör örgütünden kaçan ve

Pandora'dan KCK bile çıktı

İzmir'deki 'gizli bilgi ve belge bulundurma' davasında 'Pandora' veri tabanında yer alan ve 'özel' gizlilik dereceli kaydedilen 'KCK teşkilat yapısı' adlı dosyada, 'KCK kuruluş şeması'nın bulunduğu, aynı dosyada 2009 yılında PKK terör örgütünden kaçan ve teslim alınan terörist sayısının ve açıklamaların yazdığı tablonun tespit edildiği belirtildi.

 
'Çeklist İlave Bilgiler' adlı dosyada ise, 'VIP kod listesi, radyo yayın istasyonları, radar kod ve frekansları, Hava Kuvvetleri Meydanları, VHF/UHF frekansları, VOR istasyonları-pozisyonları, DME istasyonları pozisyonları, Ege Ordu Komutanlığı sefer barış ve tatbikat roleli FM telsiz çevrimi' başlıkları altında askeri teknik bilgiler içeren belgenin bulunduğu ifade edildi.
 
Yunanistan silahlı kuvvetlerinde görevli askerlerin oluşturdukları 'www.forum.thiteia.orgadlı' Yunanca internet sohbet sitesinden, Lozan Anlaşması kapsamında askersizleştirilmiş ada statüsünde bulunan Limni adasında konuşlu 88. hava savunma taburuyla ilgili elde edilen bilgilerin 'Pandora' veri tabanında dosyalandığı belirtildi.
 
Veri tabanında, 'Özel' gizlilik dereceli olarak kaydedilen 'Yunan Genelkurmay Başkanlığı Tarafından Muhabirlere Verilen Bilgilendirme Semineri' konulu, 'Yunanistan Kara Kuvvetleri MEBS ve Elektronik Harp İmkan ve Kabiliyeti' konulu, 'Yunanistan Deniz Kuvvetleri MEBS ve Elektronik Harp İmkan ve Kabiliyeti' konulu, 'Limni 88. Hava Savunma Taburu' konulu belgelerin kayıtlı olduğu ifade edildi. Pandora'da ayrıca 'İran'ın NBC Üretim Tesisleri' başlıklı dosyada, İran ile ilgili de bilgilerin kaydedildiği bildirildi.
 
İddianameden suç örgütünün askeri yargıdaki örgütlenmesi ve askeri yargı üyelerinden hedef olarak seçtiği kişilerle ilgili oluşturduğu fişleme notları okundu. Pandora veri tabanına kaybedilen askeri bir hakimle ilgili, "Hakkındaki referanslar çok iyi. Mustafa Balbay ile tanışıyor. Babası CHP ile irtibatlıdır. Balığı ve kadını sever. Bize yanlış yapmaz. Çorlu'da askeri savcı olarak çalışırken, eşine iş yönlendirmeden dolayı soruşturma geçirmiş, bu nedenle ikna etmek zor oldu. Mahkemeye katıldıktan sonra kendini ispatladı. Dursun Çiçek'i tutuklamadı. Heyetinde yer alan albayı iyi ikna etti. Katiplerden N. ile ilişkisi var. Kendisine yapmamasını söyledim. Ama yine kendini tutamıyor. Zaman zaman birlikte yemeğe çıkmaları dikkatleri üzerinde topluyor. Ama iyi bir çocuk. Gözü kara. Hukuk mukuk dinlemiyor. Kendisine ne söylediysem yaptı. Ergenekon'dan içeri alanların büyük kısmıyla irtibatlı' notları iddianamede yer aldı.
 
Emekli Orgeneral Şener Eruygur adlı Pandora'da yer alan klasörde ise, Genelkurmay Başkanlığı Gülhane Askeri Tıp Akademesi Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Komutanlığı başlığı altında hastane evraklarını içeren 10 adet resim dosyasının tespit edildiği de belirtildi. Örgütün ayrıca 3'üncü Kolordu'da yapılanmaya gittiği, 6 kadının kolordudaki yapılanmayı idare edip, istihbarat ile ilgili özellikle yabancı askeri personele istedikleri bilgileri sağlamadığı iddiaları salondakilere okundu.
 
iddianamenin ikinci bölümünün 480'nci sayfasının okunmasıyla 4. oturum sona erdi. Mahkeme Başkanı Atilla Rahman, duruşmaya 22 Nisan Pazartesi günü devam edileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler