Palandöken: Terör hendekleri esnafı perişan etti

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Terör hendekleri esnafı perişan etti. Esnaf kepenk kapatmakla kalmayıp göç ediyor. Sadece sigaradan yıllık 6 Milyar TL kayboluyor" dedi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) tarafından düzenlenen "Kaça

Palandöken: Terör hendekleri esnafı perişan etti

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Terör hendekleri esnafı perişan etti. Esnaf kepenk kapatmakla kalmayıp göç ediyor. Sadece sigaradan yıllık 6 Milyar TL kayboluyor" dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) tarafından düzenlenen "Kaçak Sigara ve Alkol Çalıştayı" Antalya'nın Belek bölgesinde TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Adlıhan Dere, Bakkal ve Bayiler Odası Başkanı'nın katılımıyla bir otelde başladı.

Kaçak ürünlerle mücadelede yol haritasının oluşturulacağı çalıştayda, acil eylem planları belirlenerek kaçak ürünlerin satışı ve kullanımının önlenmesi amaçlanıyor.

"6 MİLYAR TL KAÇAK YOLLARLA KAYBOLUYOR"

Çalıştayın açılışında konuşan TESK Genel Başkanı Palandöken, çalıştayın asıl amacının kaçak yollarla kazanılan paranın teröre aktarıldığının belirlenmesi olduğunu söyledi. Sadece kaçak sigaradan yıllık 6 Milyar TL kaybın olduğuna dikkat çeken Palandöken, "Sadece kaçak sigaradan 6 Milyar TL'lik bir kayıp var. Çok büyük rakam bu. 2 boğaz köprüsü, oto yollar, hastaneler düşünebileceğiniz her şey bu rakamla yapılabilir. Korsan satıcıymış gibi görünüp mazlumane "Bırakın tablada sigara alkol satıyor" gibi espriyle insan sağlığını zehirleyen bir tacir grubuyla mücadele ediyoruz" dedi.

Kaçakçılığın oranın yüzde 20'lerden 11'lere düştüğünü ancak bu rakamın yeniden yükseldiğini belirten Palandöken hedeflerinin rakamı yüzde 18'lere tekrar düşürmek olduğunu söyledi.

Vatandaşların alışverişlerini ruhsatlı esnaflardan yapması gerektiğini de vurgulayan Palandöken, "Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da resmi sigara ve alkol satanların yanı sıra tablalarda sigara ve alkol satarak insanların ölümüne yol açıyorlar. 2 milyona yakın esnaf el birliği yaparak otokontrol yapmalıdır" ifadelerini kaydetti.

"GÜNEYDOĞU VE DOĞU ANADOLU ESNAFI KEPENK KAPATIP GÖÇ ETTİ"

Yaşanan terör olayları ve Doğu Anadolu ile Güneydoğu'da bazı şehir merkezlerinde hendeklerin kazılmasından esnafın ve esnafa nakliye yapanların perişan hale geldiğini belirten Palandöken, esnafın iş yapamaz hale geldiğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun destek açıklamalarının ardından esnafın ümitlendiğini belirten Palandöken, "Terör olayları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki esnafı çok etkiledi. Mal canın yongası. Dolayısıyla orda dükkanlar kepenkler kapatılıyor. Bugün değil, 3 yıl önce de öyleydi. Ama bugün artık şehir merkezlerindeki hendekler nedeniyle esnaf iş yapamaz hale getiriliyor. Çok şükür güçlü bir ülkemiz var ve önemli adımlar atılıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklaması güven verdi. Kendisini güçsüz hissedenler devletin arkalarında olduğunu gördü. Bu durumdan on binlerce esnaf etkilendi. Kepenk kapatmakla kalmayıp göç edenler de var. Oraya nakliye işi yapan esnaf da çok perişan. O bölgelere giremiyor ve ürünler gelmiyor. Halk sokağa çıkamıyor alışveriş olmuyor. Terörsüz bir şekilde yaşamak istiyoruz" dedi.

Devam eden çalıştay sonunda bir sonuç bildirisi yayınlanarak, kaçakçılığın ve kaçakçılıktan elde edilen gelirin ortadan kaldırılması için önlemlerin alınması adına yol haritası belirlenecek.

Palandöken: Terör hendekleri esnafı perişan etti

Palandöken: Terör hendekleri esnafı perişan etti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem