Pakistan-İran sınırında çatışma

Pakistan-İran sınırının İran tarafında çatışma çıktı.Çatışma İran'ın güney doğusundaki Saravan kentinin dağlık bölgelerinde gerekleşti. Çatışmada 5 İran askerinin yaralandığı, 14'ünün de hayatını kaybettiği bildirildi.İran askerleri ile çatışmaya giren gr

Pakistan-İran sınırında çatışma

Pakistan-İran sınırının İran tarafında çatışma çıktı.

Çatışma İran'ın güney doğusundaki Saravan kentinin dağlık bölgelerinde gerekleşti. Çatışmada 5 İran askerinin yaralandığı, 14'ünün de hayatını kaybettiği bildirildi.

İran askerleri ile çatışmaya giren grubun kimler olduğu henüz tespit edilmezken, bölgedeki uyuşturucu kaçakçıları ve İran'a karşı savaşan Cundullah örgütü üzerinde duruluyor.

Çatışmanın yaşandığı İran-Pakistan sınırındaki Belucistan bölgesi ve İran'ın Saravan şehri, Afganistan'dan Avrupa'ya giden uyuşturucunun güzergahı olarak biliniyor. Bunun yanı sıra sözkonusu bölgede, mezhep çatışmaları nedeniyle saldırılar yaşanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem