Paket neler getiriyor ?

TBMM Başkanlığı’na sunulan 22 maddelik demokratikleşme paketi ile Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. maddesi kaldırılacak ve özel yetkili mahkemeler tarihe karışacak. Özel yetkili mahkemelerin baktığı davalar ise ağır ceza mahkemelerine gönderilecek.Özel yet

Paket neler getiriyor ?

TBMM Başkanlığı’na sunulan 22 maddelik demokratikleşme paketi ile Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. maddesi kaldırılacak ve özel yetkili mahkemeler tarihe karışacak. Özel yetkili mahkemelerin baktığı davalar ise ağır ceza mahkemelerine gönderilecek.

Özel yetkili mahkemelerin kaldırıldığı paket ile tutukluluk süresinde üst sınır 10 yıldan 5 yıla indiriliyor. Ceza muhakemesi alanına giren suçlarda bu süre 1 yıl daha uzatılabilecek. Ayrıca savunma makamı tüm dosyalara ulaşabilecek, kişisel verileri hukuka aykırı olanlara ağır cezalar gelecek ve dinleme kararını sadece ağır ceza mahkemesi heyeti verecek. Dinleme kararlarında mahkeme heyetinin oy birliği şartı aranacak, dinlemelerde suç dışı belge ve talepler ortadan kaldırılacak.

Mal varlığına tedbir konulması için SPK, BDDK ve MASAK’ın gelirin ilgili suçtan elde edildiğine yönelik rapor vermesi halinde mal varlığına tedbir konulabilecek. Tedbir kararında mahkemeye heyetinin oy birliği şartı aranacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem