’Özyönetim’ soruşturmasında 2 tutuklama

Diyarbakır'da "özyönetim" soruşturması çerçevesinde 16 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 2'si tutuklandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, yapılan açıklamada, merkez Yenişehir ilçesindeki Sümerpark'ta 17 Ocak'ta "özyönetim" ile ilgili basın açıkla

’Özyönetim’ soruşturmasında 2 tutuklama

Diyarbakır'da "özyönetim" soruşturması çerçevesinde 16 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 2'si tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, yapılan açıklamada, merkez Yenişehir ilçesindeki Sümerpark'ta 17 Ocak'ta "özyönetim" ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdikleri tespit edilen 22 kişi hakkında soruşturma başlatıldığı kaydedildi. Bu çerçevede, H.B., M.E., İ.S., O.A., E.B., T.U.A., F.S., N.Ş., Ş.Ç., E.Y., N.P., A.B., A.Ö., H.A., A.T. ve A.B. isimli 16 kişinin gözaltına alındığının bildirildiği açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca şüpheli A.B. alınan ifadesinin ardından serbest bırakılmış olup, şüpheliler İ.S., E.B., Ş.Ç. ve N.P. isimli 4 kişi hakkında silahlı terör örgütüne üye olma eylemi iddiasından adli kontrol hükümlerinin uygulanması talebi ile şüpheliler H.B., M.E., O.A., T.U.A., F.S., N.Ş., E.Y., A.B., A.Ö., H.A. ve A.T., isimli 11 kişi hakkında ise (Silahlı terör örgütüne üye olma eylemi iddiasından tutuklanmaları talebi ile Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişlerdir. Nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliği, şüpheliler İ.S., E.B., Ş.Ç. ve N.Ş. isimli 4 kişi hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verilmiştir. Şüpheliler H.B., M.E., O.A., F.S., N.Ş., E.Y., A.B., A.Ö., ve A.T isimli 9 kişi hakkında da adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verilmiş olup, şüpheliler T.U.A. ve H.A. isimli 2 kişi hakkında silahlı terör örgütüne üye olma eylemi iddiasından tutuklanmalarına karar verilerek, konumlarına uygun kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmişlerdir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem