Özhaseki: "İnşaat faaliyetleri..."

Bakandan Cerablus açıklaması

Özhaseki: "İnşaat faaliyetleri..."
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cerablus’ta yapım faaliyetlerinin esasları ve kim tarafından yapılacağı belirlendikten sonra inşaat faaliyetlerinin başlayacağını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Talas İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Özhaseki, "Bildiğiniz gibi Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin Güneyinde bir güvenlik koridoru oluşturmak ve ülkeye sızma tehlikesi olan bir anarşik bölgeyi kontrol altına alabilmek adına düşündüğümüz harekatı gerçekleştirdi. Bu harekat başarıyla devam ediyor. Rabbim utandırmasın ve şehitler göndermesin. Duamız ve dileğimiz budur. Orada bir taraftan da hayatın normale dönmesi icap ediyor. Bu normale dönecek olan hayat içerisinde de haliyle birçok konutun yapılması, oradaki alt yapının ve sosyal tesislerin yapılması da esas olarak önümüzde duruyor. Önemli olan orada yerli halkın yeniden gidip kendi bölgelerine yerleşmeleridir. Oradaki Arap nüfusun gidip yeniden kendi öz vatanlarında hayatlarını idame ettirmeleridir. Bizim için bir taraftan onlar evlerine ve yurtlarına geri dönerlerken güvenli bir koridorun oluşması da birinci esas olarak gözüküyor. Bu amaçla oradaki yapım faaliyetleri de önümüzdeki günlerde başlayacak. Bunların esasları, kimin tarafından finanse edileceği husus bir soru işareti olarak önümüzde duruyor. Bunlar netleştiği zaman o bölgelerde inşaat faaliyeti başlayabilir" ifadelerini kullandı.

Güneydoğu’da da vatandaşların yaralarının sarılacağını kaydeden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, şunları söyledi:

"Güneydoğu bölgemizde hükümet tarafından bir kalkınma hamlesi başlatıldı. Belirli vilayetler orada belirlendi. Yıllarca yapılmış olan bir takım gayretlerin daha da hız bulması için orada çok önemli bir takım atılımlar düşünülüyor. İnşallah önümüzdeki aylarda ve yıllarda biraz geri kalmış gibi gözüken şehirlerimizde müthiş bir ekonomik hamle başlar. Müthiş avantajlar var. İş adamlarımız bu avantajları en iyi şekilde kullanırlar diye ümit ediyoruz. Bir taraftan bu yatırım hamlesi devam ederken bir taraftan da terör bölgelerinde, özellikle benim ilgilendiğim 7 tane bölgede de vatandaşın yaralarının sarılması, orada mağdur olan insanların mağduriyetinin giderilmesi ve evlerinin yapılması hususunda da müthiş bir gayretimiz var. Allah’tan bir mani gelmezse bu 7 bölgede de 30 binden fazla evi, alt yapısıyla, üst yapısıyla, yeşil alanlarıyla en geç 1 sene içerisinde bitiririz. Sadece Sur içerisinde biraz tarihi eserlerin restorasyonu, biraz kimliği olan eserlerin kendine has hazırlanıp işe geçilmesi noktasındaki uzun prosedürden dolayı biraz daha uzayabilir. Ancak Sur dışında bütün bölgelerde binlerce evi teslim ederiz. Vatandaşlar gidip yerlerinde rahatça ikamet edebilirler."

Bir gazetecinin ’Cerablus’daki yapım faaliyetlerini Birleşmiş Milletler yapabilir mi?’ sorusuna Bakan Özhaseki, “O önümüzdeki günlerde belli olacak. Ona kimin sponsor olacağı, kimin tarafından finanse edileceği hususu önümüzdeki günlerde belli olacak” diye cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler