Özgecan Aslan davasının tarihi belli oldu

Üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın katil zanlılarının ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılması istemiyle hazırlanan iddianamenin Tarsus 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmesinin ardından duruşma tarihi de belli oldu. Tarsu

Özgecan Aslan davasının tarihi belli oldu

Üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın katil zanlılarının ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılması istemiyle hazırlanan iddianamenin Tarsus 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmesinin ardından duruşma tarihi de belli oldu. Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı duruşma günü yaşanılabilecek her türlü olasılığa karşı Emniyet Müdürlüğü'nü uyararak yoğun tedbir alınmasını istedi.

Ayrıca diğer tüm mahkemelere de bilgi verilerek 12 Haziran'da görülecek ilk duruşma nedeniyle izdiham olabileceği bu yüzden aynı tarihte yapılacak tüm rutin duruşmaların ileri bir tarihe ertelenmeleri istendi. 

Mersin Barosu yaptığı açıklamada, Özgecan Arslan'ın ailesini bin 600 avukatla savunacaklarını belirtmiş, farklı illerdeki baro başkanları da yaptıkları açıklamada çok sayıda avukatın davaya müdahil olarak katılmak istediğini belirtmişti. Tüm bu yapılan açıklamaların ardından Tarsus Adalet Sarayı'nda geniş güvenlik tedbirleri aldıracak olan Cumhuriyet Başsavcılığı 12 Haziran'da sadeceÖzgecan Arslan ile ilgili duruşmanın yapılmasını sağlayacak.

Özgecan Aslan'ın ölümüyle ilgili Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma sonunda hazırlanan iddianame 9 Nisan'da Tarsus 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulmuş, mahkeme tarafından yapılan incelemenin ardından önceki gün kabul edilmişti. Hazırlanan iddianamede zanlılardan Süphi Altındöken, Necmettin Altındöken ile Fatih Gökçe hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
 
Tarsus Cumnuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede zanlılardan Suphi Altundöken için "Kasten nitelikli canavarca hisle adam öldürmek,canavarca hislerle cinsel saldırıya teşebbüs, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak", Necmettin Altundöken ve Fatih Gökçe için ise, "Canavarca hislerle kasten adam öldürmek" suçlamalarında bulunulmuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem