Özel'in bildiği O bozgunun nedeni!

TSK komutasındaki emeklilik kararları üzerine Genelkurmay Başkanvekilliğine getirilen Orgeneral Necdet Özel'le ilgili değerlendirmeler bitmiyor.Harp Akademisi'nden bir sınıf arkadaşı, yeni Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel için şu tanımlamayı yaptı."Ça

Özel'in bildiği O bozgunun nedeni!

TSK komutasındaki emeklilik kararları üzerine Genelkurmay Başkanvekilliğine getirilen Orgeneral Necdet Özel'le ilgili değerlendirmeler bitmiyor.

Harp Akademisi'nden bir sınıf arkadaşı, yeni Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel için şu tanımlamayı yaptı.

"Çalışkan, yurdunu seven, akıllı, dürüst bir kişidir. Bir önderin sahip olması gereken bütün vasıflara sahiptir. Üç yüz kişilik Bulgar taburunun üç bin kişilik Türk tümenini Çatalca'ya kadar kovalamasının ardındaki nedenleri bilir."

Özel'in arkadaşının dile getirdiği,  "Üç yüz kişilik Bulgar taburunun üç bin kişilik Türk tümenini Çatalca'ya kadar kovalamasının ardındaki nedenleri bilir" ayrıntısını ise Milliyet yazarı Can Dündar fark etti.

İŞTE O BOZGUNUN NEDENİ
Mareşal Fevzi Çakmak'ın "Batı Rumeli'yi Nasıl Kaybettik" isimli kitabını okuduğunu anlatan Dündar'ın bugün köşesinde yazdığı makaleye göre Mareşal Çakmak "Üç bin kişilik Türk ordusunun, üç yüz Bulgar karşısında neden dayanamadığını şöyle anlattı:

"İsyanı bastırmak için Arnavutluk'a gelen disiplinli tümen, iç siyasetle uğraşan birkaç subayın kışkırtmasıyla çürüdü; inancı bozuldu. Askerler subaylarını, subaylar komutanlarını tanımamaya başladı. Sonunda o düzenli birlik rezil oldu, itibarını kaybetti, bozguna uğradı."

SİYASET ASKERİLEŞMESİN
Askeri alandaki demokratikleşmeyi olumlu bulan ancak yerine konulanla ilgili kaygılar taşıdığını anlatan Dündar yazısını "Silahlı Kuvvetler'in siyasi otorite altına alınması, demokrasinin gereğidir. Ama "Asker siyasileşmesin" derken siyaset askerileşirse bunda da ciddi tehlike vardır." diyerek tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem