Özel sektöre vergi teşviği geliyor

Torba Kanun ile 2828 sayılı kanuna madde eklendi. Eklenen madde gereğince; 2828 veya 5395 sayılı kanun uyarınca haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış olup fasılalı olarak geçen yararlanma süreleri dahil iki yıldan az olmamak üzere, Aile ve S

Özel sektöre vergi teşviği geliyor

Torba Kanun ile 2828 sayılı kanuna madde eklendi. Eklenen madde gereğince; 2828 veya 5395 sayılı kanun uyarınca haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış olup fasılalı olarak geçen yararlanma süreleri dahil iki yıldan az olmamak üzere, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın sosyal hizmet modellerinden yararlanan çocuklardan herhangi birini işe alan özel sektöre teşvik veriliyor. Buna göre SGK'ya ödenecek gerek sigortalı gerekse işveren primlerinin tümünü Hazine ödeyecek. İşte ilgili fıkra:

"...Özel sektörde çalıştırılmaları halinde, 31.5.2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 81'inci maddesine göre ödenmesi gereken ve aynı kanunun 82'nci maddesi uyarınca belirlenen prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası primi, kısa vadeli sigorta kolları primi ve genel sağlık sigortası primi, sigortalı ve işveren hissesi primlerinin tamamı ile 25.8.1999 tarihli ve 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'nun 49'uncu maddesinin birinci fıkrasına göre ödenmesi gereken işsizlik sigortası primi, sigortalı ve işveren hissesinin tamamı sigortalının işe giriş tarihinden itibaren beş yıl süre ile Hazine tarafından karşılanır..."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem