Özel Plaka nasıl alınır?

Plakalar artık o kadar çeşitlendi ki; insanlar futbol, meslek, isim derken özel plakalar iyiden iyiye çoğaldı. İnsanlar artık arabalardan çok plakalarına özen göstermeye başladı ve 3 harften az bulunan plakalara bile bir araba parası öder oldular. Bulundu

Özel Plaka nasıl alınır?

Plakalar artık o kadar çeşitlendi ki; insanlar futbol, meslek, isim derken özel plakalar iyiden iyiye çoğaldı. İnsanlar artık arabalardan çok plakalarına özen göstermeye başladı ve 3 harften az bulunan plakalara bile bir araba parası öder oldular. Bulunduğumuz Temmuz ayı itibariyle trafikte 18.1 milyondan fazla araç kayıtlı ve bunların yaklaşık %50 si otomobil oluşturuyor. Yine bu otomobillerin 1.9 milyonu İstanbul’da kayıtlı durumda. Şehirde, trafiğe her gün 500’den fazla araç giriyor. Çıkan araç sayısı ise 20’den fazla değil. Bu nedenle trafik her gün 2 kilometreden fazla uzuyor, sıkışıklık artıyor. Tüm bunlar olurken sürekli yeni plakalar çıkıyor. Fakat son dönemde plakadaki harf ve sayılar bazı araç sahipleri için neredeyse araçlarından daha önemli hale geçiyor .Daha önce isim ya da takımların baş harflerinin önemsendiği plakalarda son dönemde siyasi partiler en çok aranan grup oldu.

Özel Plaka Fiyatları nedir?

Siyasi parti harflerini taşıyan ‘34 AKP ..’, ‘34 CHP ..’, ‘34 MHP ..’ gibi plakalar ortalama 3 bin lira ile 15 bin lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. AKP’nin iktidarından sonra iyice artan plaka fiyatlarına karşın son dönemde kürt açılımıyla sık sık gündeme gelen Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) harflerini taşıyan plakaların fiyatı da yükseldi. Daha önce şirket sahiplerinin ilgi gösterdiği ‘34 DTP ..’ gibi plakalara artık parti üyeleri ya da fanatikleri ilgi gösteriyor. Birkaç yıl önce fiyatı 500 TL’yi geçmeyen bu plakalarda fiyatlar şimdi 2 bin liraya kadar çıktı.

Ayrıca, istediğiniz plakanın harflerine göre bir bedel ödeniyor. Bu ödenen bedel Polis Vakı'na yardım adı altında yapılıyor.

Özel Plaka Almak Sıfır Araç Alırken Daha Kolay

Türkiye ’ de bu şekilde özel plakaları almak diğer illere göre hem daha pahalıya patlıyor hem de bir hafta da bekletiliyor. Özel plakayı almak sıfır araç alırken daha kolay. Sıfır araç alımında trafik ya da bayii istediğiniz plakayı arayıp bağlı olduğu trafik tescil şubesini buluyor. Plakanın fiyatı da bundan sonra belli oluyor. Trafik şubesindeki memur plakanın ‘özel’liğine göre sizden yasal olarak bağış istiyor. Bu bağışın en özel plakalarda 10 bin liraya kadar çıktığı söyleniyor. Herhangi bir aracın üzerinde kayıtlı olmayan yani trafik tescil bürolarında bulunan plakaları edinmek diğerlerine göre basit tabikide.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler