Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda şok!

77 askerin odalarında...

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda şok!
Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör  Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) mensubu 77 askerin  odalarında arama yapıldı.

Edinilen bilgiye göre, ÖKK'da yapılan arama uzman  polislerden oluşan 10 ekip tarafından gerçekleştirildi. Saatler süren aramalara  bazı askerler de eşlik etti. Aramalarda bazı dijital veriler ile "bir dolar"lık banknotlar ele  geçirilirken, Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit eden askerlerin kullandığı silahların da aralarında bulunduğu yaklaşık 200 tabanca ile piyade tüfeğine el  konuldu. Silahlar, balistik incelemeye gönderildi. ÖKK'daki inceleme çalışmaları ise devam ediyor.

 Mülakat komisyonu kurulmuştu 

ÖKK Karargahının kamera görüntüleri ile personel kimlik kartlarıyla  yapılan giriş-çıkışlara ilişkin bilgilerin incelenmesi sürerken, diğer taraftan darbe girişimine karıştığı şüphesi bulunan personel ile de idari soruşturma  kapsamında "mülakat" yapılıyor. Buradaki işlemlerin ardından darbe teşebbüsüne karıştığı belirlenen  askerler, Gölbaşı Emniyet Müdürlüğüne sevk ediliyor.

 Darbenin merkezi olacaktı

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında cuntacı Tuğgeneral  Semih Terzi, emrindeki bir grup asker ile ÖKK Karargahını ele geçirmek istediği  sırada Astsubay Ömer Halisdemir tarafından başından vurularak öldürülmüştü. Başarılı olmaları halinde ÖKK Karargahını darbenin üs merkezi haline  getirmeyi planlayan cuntacılar, ÖKK Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın  emriyle karargahı darbecilerden temizlemeye çalışan bordo berelilerle saatlerce  çatışmıştı.

 124 kişi tutuklandı

Öte yandan, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişimine  ilişkin soruşturma kapsamında bugüne kadar 3'ü emniyet mensubu, 5'i sivil, biri  hakim, 115'i asker 124 kişi tutuklanmıştı. Tutuklanan askerlerin büyük çoğunluğu ÖKK mensuplarından oluşuyor. Soruşturma kapsamında 7 sivil, 2 asker ve bir polis memuru da adli  kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler