Özel Kalem Müdürü tutuklandı!

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda yapılan yardımlarda 'sahte evrak düzenlemek', 'çıkar sağlamak', 'zimmet ve yolsuzluk' suçlamalarıyla iki hafta önce polisin yaptığı operasyonda 13 kişi gözaltına alınmıştı.Vakıf çalışanları ve bir kamu bankasındak

Özel Kalem Müdürü tutuklandı!

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda yapılan yardımlarda 'sahte evrak düzenlemek', 'çıkar sağlamak', 'zimmet ve yolsuzluk' suçlamalarıyla iki hafta önce polisin yaptığı operasyonda 13 kişi gözaltına alınmıştı.

Vakıf çalışanları ve bir kamu bankasındaki görevlilerin de aralarında bulunduğu bu kişiler sorgularının ardından adliyeye sevk edilmiş, 3 kişi tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Kayseri Cumhuriyet Savcılığı tarafından sürdürülen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndaki yolsuzluk soruşturması kapsamında Kayseri Valiliği Özel Kalem Müdürü Kadir Şimşek de dün gece polis tarafından gözaltına alındı. Şimşek'in, daha önce gözaltına alınanların verdiği ifadeler yer alan iddialar nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi.

Kadir Şimşek'in sorgusu sürerken açıklama yapan avukatı, "Tutuklanan bir kişinin ifadesinde yer alan ve somut olmayan bir iddia nedeniyle ifadesine başvurulmak üzere savcılığa çıkartıldı' dedi.

Kayseri'de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yönelik ikinci dalga operasyonunda gözaltına alınan Kayseri Valiliği Özel Kalem Müdürü Kadir Şimşek, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak, cezaevine konuldu.

Daha öncede aynı operasyon çerçevesinde gözaltına alınan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile bir kamu bankasında çalışan 13 şüpheliden 3'ü tutuklanmış, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem