Özel hastanelerden SGK'ya uyarı

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Başkanı Dr. Reşat Bahat, avuç içi izini çıkaracak cihazları almalarına rağmen SGK'nn provizyon vermediğini belirterek, "Eminim bu kaos çözülecek. Gerekli önlemler alınmazsa sistemin uygulanmaya başlaya

Özel hastanelerden SGK'ya uyarı

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Başkanı Dr. Reşat Bahat, avuç içi izini çıkaracak cihazları almalarına rağmen SGK'nn provizyon vermediğini belirterek, "Eminim bu kaos çözülecek. Gerekli önlemler alınmazsa sistemin uygulanmaya başlayacağı 1 Aralık'ta kaos olur."dedi.

Yeni 2013 Yılı Sağlık Uygulama Tebliği Toplantısı'nın üçüncüsü Antalya'da başladı. Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD), Özel Hastaneler Platformu Derneği ve Akdeniz Sağlık İşletmeleri Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği 5 gün sürecek toplantıya Sosyal Güvenlik Kurumu'da (SGK) destek verdi. Vatandaştan alınan fark ücretin yüzde 200'e çıkarılmasına sevinen özel sağlık kuruluşlarının en büyük talebi SGK payının da artırılması oldu. Sektör temsilcileri SGK'nın ödediği ücretlerle daha fazla sektörün devam etmenin mümkün olmadığı fikrinde birleşerek ödenen payların artırılmasını istedi. OHSAD Başkanı Dr. Reşat Bahat, iyi niyetli bir SGK yönetimi olduğunu ifade ederek, taleplerini karşılık bulacağına inandıklarını ifade etti.

Reşat Bahat'ın dikkat çektiği bir diğer konu ise özel hastaneler ve sağlık kuruluşlarında uygulanmaya başlayacak biyometrik kimlik sistemi oldu. Gerekli önlemler alınmazsa sistemin uygulanmaya başlayacağı 1 Aralık'ta kaos olacağı uyarısında bulanan Bahat, "Kurumlar ciddiyetini anlamadı. Parmak izinde cihazlar alınmasına rağmen provizyon alınamıyor. Eminim bu kaos çözülecek. Kurum (SGK) bir çözüm bulup erteleme yapacaktır. Cihazları aldık ama henüz çalıştıramıyoruz. Büyük kuyruklar olursa, kurumun bunu dikkate alacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

SGK Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca ise 1 Aralık tarihinden dönüş olmayacağını vurgulayarak şöyle dedi: "Kurum olarak çok beklenmedik bir şey olmadıkça ertelemeyeceğiz. Bir yıldır ertelemeyle bu noktaya geldik. Yeni bir erteleme beklenmemesi gerekiyor."

Toplantıda; 2013 yılı SUT ve Sağlık Hizmeti Satın Alma Sözleşmeleri, Sayıştay denetimi ile ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu uygulamaları, e-reçete, avuç-damar izi uygulamaları ve tamamlayıcı sigortacılık konuları ele alınıyor. Toplantı 1 Aralık'ta sona erecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler