Özel Hastaneler Lisansla Açılacak

2008'de özel sağlık kuruluşu açılması için planlama sistemi getiren Sağlık Bakanlığı, o tarihten bu yana yeni ruhsat vermiyordu. Bakanlık, Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle özel sağlık kuruluşu açılmasıyla ilgili yeni kriterler belirledi.Sağlık Hizm

Özel Hastaneler Lisansla Açılacak

2008'de özel sağlık kuruluşu açılması için planlama sistemi getiren Sağlık Bakanlığı, o tarihten bu yana yeni ruhsat vermiyordu. Bakanlık, Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle özel sağlık kuruluşu açılmasıyla ilgili yeni kriterler belirledi.

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan, yeni düzenlemeye ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'de açılacak sağlık tesisi taleplerinin bir planlaması olduğunu söyledi.
 
Şencan, yeni düzenlemeyle, Bakanlığın planlamaları kapsamında özel sektöre verilecek yeni lisanslara ilişkin bazı değişikliklere gittiklerini açıkladı.
 
Şencan, lisans verilecek gerçek veya tüzel kişilerin, lisans başvurusu değerlendirme komisyonu tarafından kabul edilenler arasından açık arttırma ile belirleneceğini bildirdi.
Lisansların kullanım süresinin yatırımın büyüklüğüne göre 10 yıldan 30 yıla kadar belirlenebileceğini belirten Şencan, bu süre sonunda lisansın kullanım hakkının sona ereceğini sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler